A. Skaisgirytė tikina, kad jai neteko girdėti, jog Vakarų lyderiai spaustų Ukrainą derėtis su Rusija
Pasaulyje 15 11 2022 250 peržiūros

A. Skaisgirytė tikina, kad jai neteko girdėti, jog Vakarų lyderiai spaustų Ukrainą derėtis su Rusija

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė tikina, kad jai neteko girdėti, jog Vakarų valstybių lyderiai spaustų Ukrainą derėtis su Rusija – tam, kad kuo greičiau būtų užbaigtas Kremliaus sukeltas karas.

„Kol kas neteko girdėti to spaudimo iš Vakarų valstybių vadovų. Galbūt tą temą pasigauna minčių tankai ar žurnalistai, tačiau iš vadovų to neteko girdėti. Atvirkščiai, ne vieną kartą buvo pasakyta, kad derybos gali vykti Ukrainos sąlygomis ir tik tada, kai ukrainiečiai matys, jog jau pribrendo sąlygos toms deryboms“, – „Žinių radijui“ sakė A. Skaisgirytė ir pažymėjo, kad, anot ukrainiečių, derybos įmanomos tik atgavus visas Rusijos okupuotas teritorijas.

Pasak jos, Rusija tampa vis labiau izoliuota ir tą rodo Balyje prasidėjęs G20 šalių susitikimas.

„Šis susitikimas vyksta be Vladimiro Putino, ukrainiečiai bando įvesti tokį terminą kaip G-19, o ne G-20. Putino nedalyvavimas rodo, kad Rusija save izoliuoja taip pat, kaip ją izoliuoja visas civilizuotas pasaulis. Rusijos prezidentas nėra pageidautinas šiame susitikime. Jis ten ir nevažiuoja. O jei jis ten ir važiuotų, tai vargu bau ar jis turėtų bent vieną dvišalį susitikimą su Vakarų valstybių vadovais“, – sakė A. Skaisgirytė.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Tuo tarpu Ukrainos lyderis, tęsė ji, šiame formate turėjo progą pasisakyti.

 „Ukrainai suteikta galimybė pasisakyti ir prezidentas Zelenskis video ryšiu ankstyvą rytą šiandien kalbėjo 19 valstybių lyderiams, susirinkusiems Balyje. Jis pristatė Ukrainos matymą ir siūlė sprendimus, ką toliau daryti su Rusija“, – sakė prezidento patarėja.


ELTA

Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта