G. Landsbergis: sankcijomis Iranui ES siunčia stiprią politinę žinutę potencialiems Rusijos karo Ukrainoje rėmėjams
Pasaulyje 21 10 2022 357 peržiūros

G. Landsbergis: sankcijomis Iranui ES siunčia stiprią politinę žinutę potencialiems Rusijos karo Ukrainoje rėmėjams

Europos Sąjungai (ES) sutarus dėl sankcijų dronus Rusijai tiekiančiam Iranui, Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad toks Bendrijos žingsnis yra stipri žinutė galimiems Kremliaus sąjungininkams.

„Tai labai stipri politinė žinutė Iranui ir kitiems galimiems Rusijos karo Ukrainoje rėmėjams, tiems, kurie galbūt mano, kad ES nereaguos į ginklų tiekimą Kremliui“, – penktadienį amerikiečių televizijai CNN sakė G. Lansdbergis.

Anot jo, ES privalo užtikrinti, kad Iranas nebūtų pajėgus gaminti ir siųsti Rusijai dronų „Shahed 136“, kuriuos Maskva pastaruoju metu intensyviai naudoja civiliniams, energetiniams Ukrainos objektams atakuoti.

„Žengėme vieną žingsnį, bet būtina užtikrinti, kad Iranas netaptų karo Ukrainoje dalyviu“, – pabrėžė ministras.

G. Landsbergio teigimu, pastarieji Rusijos veiksmai tik įrodo, kad Kremlius „desperatiškai“ ieško sąjungininkų.

„Jau girdėjome, kad Maskva raketų ir amunicijos prašo Šiaurės Korėjos, taigi, Iranas yra vienas paskutiniųjų Rusijos draugų. Bet turime užtikrinti, kad ši draugystė nesitęstų“, – kalbėjo ministras pridūręs, jog griežtomis priemonėmis turi būti sankcionuojami ir kiti Rusijos sąjungininkai, pavyzdžiui, taip pat, kaip Baltarusija.

„Tokios pat taisyklės privalo galioti visiems Rusijos karą remiantiems režimams“, – sakė jis.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

ELTA primena, kad ES rotacijos principu pirmininkaujanti Čekija ketvirtadienį pranešė, kad bloko šalys susitarė dėl sankcijų Irano fiziniams ir juridiniams asmenims, atsakingiems už dronų tiekimą Rusijai.

Kaip rašo „The Guardian“, Praha nurodė, kad sankcijos įsigalios ketvirtadienio popietę, kai apie jas bus paskelbta ES oficialiajame leidinyje. Čekijos teigimu, bloko šalys nusprendė įšaldyti trijų fizinių ir vieno juridinio asmens turtą. Šiems asmenims taip pat bus taikomas kelionių į ES draudimas.

Pastaruoju metu Rusijos kariuomenė Ukrainoje vis dažniau pasitelkia iranietiškus dronus „Shahed 136“ ir taikosi į vietinę energetikos infrastruktūrą. Per tokias atakas visoje šalyje jau žuvo daugybė civilių ir buvo smarkiai sutrikdytas elektros tiekimas. Teheranas neigia, kad Maskvai tiekia šiuos dronus.

ES apie sankcijas Iranui dėl šių dronų pradėjo kalbėti tik šios savaitės pradžioje ir dėl baudžiamųjų priemonių susitarė per rekordiškai trumpą laiką.


ELTA

Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта