Moksleiviai kviečiami dalyvauti saugaus eismo konkurse
Įdomu žinoti 24 04 2019 802 peržiūros

Moksleiviai kviečiami dalyvauti saugaus eismo konkurse

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) organizuojamas konkursas „Saugokime jaunas gyvybes keliuose“ skaičiuoja jau 25-erius gyvavimo metus. Jo dėka daugiau nei 50 tūkst. mokinių kasmet praplečia žinių ratą ir patobulina savo įgūdžius.

Konkurse kviečiami dalyvauti visi 1-12 klasių mokiniai, kurie, priklausomai nuo savo amžiaus grupės, dalyvauja skirtingose konkurso dalyse.

„Labai svarbu nuo mažens ugdyti atsakingą ir pareigingą eismo dalyvį. Įgūdžiai, suformuoti vaikystėje, išlieka ilgam, todėl, norėdami turėti kultūringą ir draugišką eismo aplinką, turime daug dėmesio skirti jaunimo švietimui. Dalyvaudami šiame konkurse mokiniai pasikartoja teorines žinias, o praktines užduotis atlieka realiai dalyvaudami eisme. Įgytas žinias jie perduoda ir savo artimiesiems“, - sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas.

Patys mažiausi varžybų dalyviai yra 1-4 klasių moksleiviai, kurie, kaip ir kasmet, rungiasi konkurse „Šviesoforas“. Varžybose kasmet dalyvauja per 40 tūkst. pradinukų - tai didžiausia konkurso dalyvių grupė. Šis konkursas vyks net keliais etapais. Visus etapus įveikę finalininkai varžysis gegužės 30 d. baigiamajame etape Kaune. 

Aktyvūs dalyviai yra ir 10-14 metų jaunieji dviračių vairuotojai, kurie rungtyniauja varžybose „Saugus ratas”. Finalinis etapas, sukviesiantis geriausius jaunuosius dviračių vairuotojus iš visos Lietuvos, vyks birželio 6 d. Marijampolėje. 

Vyresnių klasių, 13-18 metų amžiaus, mokiniai dalyvauja mopedų ir motociklų jaunųjų vairuotojų, o 16 iki 19 metų amžiaus mokiniai - automobilių jaunųjų vairuotojų varžybose. 

Šiemet Lietuvos automobilių kelių direkcijos dėmesys krypsta į didesnį saugaus eismo populiarumą tarp moksleivių socialiniuose tinkluose. Todėl įsteigtas papildomas prizas - futbolo stalas, kuris bus padovanotas vienai mokyklai, kurios mokiniai savo Instagram paskyroje įkels saugaus eismo nuotrauką su žyme #SAUGUSMOKINYS. Mokykla nugalėtoja bus atrinkta burtų keliu.

ELTA

Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта