„Scanorama“ atvyksta į Visaginą: Kanų favoritas, naujausias Tildos Swinton vaidmuo ir neprilygstamas prancūziškas humoras
Kultūros ir sporto renginiai 16 11 2023 412 peržiūros

„Scanorama“ atvyksta į Visaginą: Kanų favoritas, naujausias Tildos Swinton vaidmuo ir neprilygstamas prancūziškas humoras

Lapkričio 16–19 dienomis Europos šalių kino forumas „Scanorama“ atkeliauja į Visaginą. Festivalio programoje – Kanų kino festivalyje už geriausią režisūrą apdovanota prancūzų režisieriaus Trano Anh Hungo juosta „Gurmaniška aistra“ su įsimintinu aktorių Juliette Binoche ir Benoît Magimelio duetu, naujausias aktorės Tildos Swinton vaidmuo ir neprilygstamas prancūziškas humoras.

„Visaginas – neatrastų galimybių ir naujų kultūrinių horizontų miestas. Jame puikiai dera kurorto ramybė ir miesto dinamika. Džiaugiuosi, kad šiais metais pirmą kartą apsilankę Visagine su „Scanoramos vasara“, grįžtame į jį su pagrindine festivalio programa, žadančia rinktines patirtis ir netikėtus atradimus su naujausiais ir įdomiausiais europietiškais filmais“, – teigia kino festivalio „Scanorama“ įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

„Palaikydami ir turtindami Visagino kultūrinį gyvenimą, norime parodyti, kad kokybiškos profesionaliosios kultūros sklaida regionuose ne tik supažindina su naujausiais ir įdomiausiais, pasaulyje įvertintais kūriniais, aukščiausiais kūrybiniais žmonijos pasiekimais, bet ir buria vietos bendruomenę. Pažintis su garsiausiais Europos kino režisieriais lydi nauji atradimai, o susitikimus kino salėje pratęsia pokalbiai apie miesto gyvenimą. Džiaugiamės, kad „Scanorama" ir jos puiki programa suteikia galimybę vykti šiam dialogui, palaikančiam Visagino kultūrinį pulsą, artinančiam visaginiečius prie kokybiškiausių Lietuvoje pasiekiamų pasaulinės kultūros reiškinių“, – teigia Visagino kultūros centro vadovas Audronis Imbrasas.

Šiais metais festivalį Visagine atvers naujausia prancūzų režisieriaus Quentino Dupieux komedija „Janikas“, Lokarno kino festivalyje pripažinta geriausiu europietišku filmu. Intriguojanti ir linksma juosta šaiposi iš susireikšminusio meno pasaulio ir jo atstovų, o pagrindinis veikėjas, paprastas ir geraširdis apsaugos darbuotojas, nusprendžia savais būdais įvesti pasaulyje tvarką.

Gyvenimo ir meno gurmanams privalu pamatyti prancūzų režisieriaus Trano Anh Hungo juostą „Gurmaniška aistra“ su įsimintinu aktorių Juliette Binoche ir Benoît Magimelio duetu, įvertintą už geriausią režisūrą Kanų kino festivalyje. Vizualiai įspūdingomis kulinarijos meno metaforomis pasakojama jausmų istorija nuo pirmos iki paskutinės akimirkos prikausto dėmesį ir elegantiškai nusilenkia geriausioms prancūzų kultūros tradicijoms.

Britų režisierės Joannos Hogg juosta „Amžinoji dukra“ žada išskirtinę dovaną vienos garsiausių ir įdomiausių Europos aktorių Tildos Swinton gerbėjams. Paslaptingoje ir subtilioje juostoje ji atlieka motinos ir dukters vaidmenis. Filmas buvo pristatytas Venecijos, Toronto ir Geteborgo kino festivaliuose.

Portugalų režisieriaus João Canijo filmas „Blogas gyvenimas“, pelnęs Sidabrinį lokį Berlyno kino festivalyje, įsimins ryškiais moterų portretais. Režisierius įtaigiai atskleidžia jų pasaulio grožį ir žiaurumą, kuris nepalieka daug vilties, bet neleidžia atitraukti akių nuo ekrano. Vengrų ir libaniečių kilmės austrų režisieriaus Patrico Chihos „Žvėris džiuglėse“ pakvies į siautulingą naktinio gyvenimo sūkurį, pasakojantį apie jausmų svaigulį ir apsėdimą.

Festivalio organizatoriai nepamiršo ir jauniausių festivalio žiūrovų – jų lauks prancūzų režisieriaus Benoît Chieux animacinė juosta „Sirokas ir Vėjų karalystė“, pakviesiantis nusikelti į kerintį knygų ir vaizduotės pasaulį.

Šiais metais Europos šalių kino forumas „Scanorama“ Visagine vyks lapkričio 16–19 dienomis. 

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

„Scanorama“ informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта