16 valstijų kreipėsi į teismą dėl D. Trumpo sprendimo įvesti nepaprastąją padėtį
Pasaulyje 19 02 2019 747 peržiūros

16 valstijų kreipėsi į teismą dėl D. Trumpo sprendimo įvesti nepaprastąją padėtį

Kalifornija ir dar 15 Amerikos valstijų kreipėsi į teismą dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimo įvesti nepaprastąją padėtį. Tai pirmadienį pranešė leidinys „The Wall Street Journal“.

Ieškinyje, paduotam San Fransisko apygardos teismui, teigiama, jog D. Trumpas neturi teisės naudotis nepaprastąja padėtimi, kad gautų lėšų sienai Meksikos pasienyje statyti, nes tokios išlaidos yra Kongreso kompetencija.

Pasak ieškovų, jie nori apginti savo valstijų ekonominius interesus ir gamtinius išteklius. „Priešingai Kongreso valiai, prezidentas išgalvota migracijos krizės dingstimi nusprendė paskelbti nepaprastąją padėtį, kad galėtų skirti federalinius išteklius, numatytus kovai su narkotikų platinimu, gynybai ir teisėtvarkai, sienos Meksikos pasienyje statybai“, - sakoma ieškinyje.

Prezidento sprendimą teismui apskundė Kalifornijos, Kolorado, Konektikuto, Delavero, Havajų, Ilinojaus, Meino, Merilando, Mičigano, Minesotos, Nevados, Naujojo Džersio, Naujosios Meksikos, Niujorko, Oregono ir Virdžinijos valstijos.

Penktadienį JAV prezidentas D. Trumpas pareiškė nusprendęs paskelbti nacionalinę nepaprastąją padėtį dėl situacijos Jungtinių Valstijų ir Meksikos pasienyje, kad būtų galima kovoti su nelegalia migracija ir nusikalstamumu.

Nepaprastosios padėties paskelbimas leis D. Trumpui padidinti asignavimus sienai JAV ir Meksikos pasienyje statyti, kadangi Kongresas biudžete šiems tikslams numatė tik 1,375 milijardo dolerių vietoj prezidento prašomų 5,7 milijardo.

Žiniasklaida anksčiau pranešė, kad D. Trumpas planuoja skirti tvoros Meksikos pasienyje statybai apie 8 milijardus dolerių.

ELTA

Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu
Vairuotojų dėmesiui! Eismo ribojimai ralio metu

Gegužės 4 dieną Visagine bei apylinkėse vyks ralis

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта