A. Lukašenka paragino negąsdinti Minsko Rusijos piliečių sulaikymo padariniais
Pasaulyje 06 08 2020 497 peržiūros

A. Lukašenka paragino negąsdinti Minsko Rusijos piliečių sulaikymo padariniais

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka paragino negąsdinti Minsko Rusijos piliečių sulaikymo bylos padariniais ir jos nepolitizuoti.

„Mes išspręsime šią problemą. Čia neturi būti jokio politizavimo. Mums nereikia nei politinių, nei ekonominių spektaklių. Ir padariniais nereikia mūsų gąsdinti. Mes žinome apie visus padarinius. Nereikia mūsų gąsdinti amerikiečiais, NATO. Ne amerikiečiai ir ne NATO čia atsiuntė 33 žmones, jei jau šitaip“, - cituoja ketvirtadienį A. Lukašenkos žodžius pasitarime prezidento rinkimų saugumo užtikrinimo klausimais naujienų agentūra „BelTA“.

Pasak Baltarusijos prezidento, sureguliuojant dėl Rusijos piliečių sulaikymo susiklosčiusią situaciją bus vadovaujamasi įstatymu. „Veiksime remdamiesi tik įstatymais ir, labai svarbus niuansas, žmoniškumu. Įstatymai ne viską numato. Dar reikia atsižvelgti į žmogiškąjį veiksnį“, - pareiškė A. Lukašenka.

Praėjusią Baltarusija pranešė, kad naktį į liepos 29-ąją buvo sulaikyti 33 Rusijos piliečiai, jie kaltinami teroro akto rengimu. Antradienį kreipdamasis į tautą ir parlamentą, A. Lukašenka pareiškė, kad sulaikyti Rusijos piliečiai ne vyko per šalį tranzitu, kaip teigia Maskva, o buvo specialiai atsiųsti.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Baltarusija perdavė Ukrainai sulaikytų Rusijos piliečių sąrašą. Kijevas paprašė Minską išduoti jam kai kuriuos sulaikytuosius.

ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта