„Achemos“ vadovai po pietų susitiks su įmonės darbuotojų atstovais
Lietuva ir Baltijos šalys 18 06 2018 758 peržiūros

„Achemos“ vadovai po pietų susitiks su įmonės darbuotojų atstovais

Azoto trąšų ir kitų pramoninių chemijos produktų gamintojos „Achemos“ vadovai pirmadienį po pietų susitiks su įmonės darbuotojų atstovais, kurie Jonavos rajone surengė piketą. 

Tai Eltai patvirtino „Achemos“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė. 

„Vadovybė išėjo, išklausė mūsų argumentus, pasakė savo poziciją ir po pietų skyrė laiką susitikimui su darbuotojų atstovais“, - sakė B. Daškevičienė. 

Ji taip pat sakė besitikinti, kad susitikimo metu ir bus priimti „kokie nors sprendimai.„

„Iki šiol mes išsakydavome savo poziciją, o jie vienašališkai apsispręsdavo priešingai“, - pažymėjo įmonės darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė. 

Penktadienį profsąjunga išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad „Achemos“ vadovybė, prognozuodama prastus finansinius metus, vienašališkai pablogino bendrovės darbuotojų situaciją, taip pažeisdama pasirašytą kolektyvinę sutartį.

„Vis dėlto panašios taktikos imamasi ne pirmą kartą: darbuotojams imama mokėti mažiau, o metų pabaigoje paaiškėja, kad prognozės buvo gerokai perdėtos ir skaičiuojami milijoniniai pelnai“, - tada teigė darbuotojai.

Anot pranešimo, darbuotojų atstovų pastangos spręsti sudėtingą situaciją dialogo keliu nepavyko.

„Vadovai mūsų negirdi, tad neturime kitos išeities, kaip atkreipti dėmesį į tokį nesąžiningą elgesį kitais būdais, tai yra rengdami piketus ir mitingus. Nors esame „Achemos“ patriotai, negalime taikstytis su tokiu elgesiu, kai bendrovės iššūkius bandoma „sutvarkyti“ skurdinant darbuotojus“, - nurodyta pranešime.

Profesinė sąjunga taip pat nurodė, kad, jeigu jų reikalavimai bus ignoruojami, žadama mitinguoti prie koncerno „Achemos grupė“ būstinės ir Seimo. 

ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта