Alaus nebus, bet grupė «Drozdy» atvažiuos
Visagine 28 06 2018 1025 peržiūros

Alaus nebus, bet grupė «Drozdy» atvažiuos

Taryba nepalaikė projektą, dėl alkoholinių gėrimų pardavimo švenčių metu draudimo,  panaikinimo. 

Priminsime, kad prieš du metus Visagino miesto Taryba priėmė sprendimą, dėl dėl alkoholinių gėrimų pardavimo savivaldybės organizuojamų švenčių metu draudimo. Tada buvo pateikta pakankamai daug svarių argumentų blaivybės naudai.

Alaus sugrąžinimo į Miesto šventes iniciatore tapo merė Dalia Štraupaitė. Apie šiuos ketinimus ji mums papasakojo interviu (Merė Dalia Štraupaitė: miesto diena bus su alumi ir grupe «Drozdy»). Dabar, kaip matome, alaus nebus, bet susitarimas su baltarusių grupe «Drozdy» galioja.

Pagrindinė priežastis, kodėl į Tarybos posėdžio darbotvarkę buvo iškeltas klausimas, dėl alaus pardavimo grąžinimo miesto šventėse, tai - rašytiniai gyventojų prašymai.

Tačiau klausimo aptarime atsisakė dalyvauti Ivanas Chomenko ir Jevgenijus Šuklinas, kurie, akivaizdžiai nenori, kad Chomenko alaus daryklos atidarymas būtų siejamas su alaus pardavimo draudimo panaikinimu. «Neketinu daugiau dalyvauti šiame farse», - pareiškė I. Chomenko, kuris prieš dvejus metus balsavo už «blaivias šventes».

Šis praeities sprendimas, debatų metu, buvo minimas taip dažnai, kad Dmitrijus Ikonikovas juos pavadino «prisiminimu vakaru». Bet prisiminti tikrai buvo apie ką prisiminti. 

Igoris Davidiuk: «Prieš dvejus metus kalbėjau apie tai, kad manęs netenkina dabartinis miesto švenčių lygis, kurie turėtų būti įdomus ir be alkoholio vartojimo. Grįžimas prie alaus pardavimo reiškia, kad merė ir savivaldybė neįstengia organizuoti įdomius renginius. Pradinė užduotis - pakelti miesto švenčių lygį, o tada jau galvoti apie alkoholinius gėrimus švenčių metu. Todėl lieku prie savo nuomonės ir balsuosiu «prieš».

Olegas Davidiuk:  «Iš pradžių priimame vieną sprendimą, dabar - kitą, mažiau gert nuo to žmonės nepradės».

Dmitrijus Ikonikovas pasiūlė organizuoti atskirą teritoriją «alaus getto» arba «alaus rojui» - čia jau kaip kam labiau patinka. Pagrindinė šio pasiūlymo mintis yra tame, kad atskiroje teritorijoje, kažkur šalia renginio vietos, galima būtų prekiauti alumi.

Zinaida Tresnickaja: «Nesutinku su tuo, kad šventės yra blogai organizuojamos. Gyventojai sensta ir, matyt, jų jau niekas nebedomina. Galima apriboti alaus prekybos teritoriją. Mūsų rinkėjai tūri matyti, kad mes atsižvelgiame į jų nuomonę».

Aleksandras Kločan: «Valstybė nenustato ribojamųjų priemonių. Reikia turėti drąsos pripažinti savo klaidas (alkoholinių gėrimų pardavimo švenčių metu draudimą). Reikia, kad vyrautų gėrimo kultūra. Gali būti, kad reikalingos baudos, blaivyklos…».

Denisas Naidionovas: «Draudimai turi prasmę. Kiekviena religija savyje turi eilė draudimų, sergančiam žmogui irgi pateikiami tam tikri draudimai. Tad negalima sakyti, kad ribojamosiomis priemonėmis nieko neišspręsime.

Kodėl pas mus kiekviena šventė asocijuojasi su alumi? Joninės- alus! Bet štai buvo šventė Sabantui - susitarėm, kad jis vyks be alkoholio ir visiems tikrai buvo linksma žaidimų ir pramogų dėka.

Tiems, kas nori alaus - prašau, yra alaus šventė, bet aš ten neisiu su žmona ir vaikais».

Svetlana Babueva: «Draudimai neturi pagrindinio vaidmens - norintys išgerti atsineš «savyje» arba su savimi. Ir vaikai matys, kad jų tėvai geria besislėpdami krūmuose. Taip me neleisim papildomai užsidirbti mūsų verslininkams, taip pat  papildyti biudžetą. Geriau juos gauti taip, nei kelti kainas bokaluose».

Ana Padalka: «Draudimai veikia. O vaikai neturėtų matyti alkoholio vartojimo pavyzdžių. Mes turime šansą užauginti blaivią kartą ir mes negalime nusukti nuo teisingo kelio».

9 žmonės balsavo už alaus prekyba šventėse gražinimą, 13 buvo prieš ir keturi susilaikė. Sprendimas ne priimtas, šventės lieka blaivios.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта