Ataskaita: R. Muellerio paskyrimas specialiuoju tyrėju sulaukė aršios D. Trumpo reakcijos
Pasaulyje 19 04 2019 669 peržiūros

Ataskaita: R. Muellerio paskyrimas specialiuoju tyrėju sulaukė aršios D. Trumpo reakcijos

Roberto Muellerio paskyrimas specialiuoju tyrėju, siekiant ištirti galimą Rusijos kišimąsi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus, sulaukė stiprios JAV prezidento Donaldo Trumpo reakcijos. JAV teisingumo departamento paskelbtoje R. Muellerio ataskaitos suredaguotoje versijoje teigiama, kad D. Trumpas siejo tai su „savo prezidentavimo pabaiga“. 

„2017-ųjų gegužę prezidentui D. Trumpui sužinojus iš tuomečio generalinio prokuroro Jeffo Sessionso, kad generalinio prokuroro pavaduotojas Rodas Rossensteinas paskyrė specialųjį tyrėją R. Muellerį, D. Trumpas susmuko savo kėdėje ir pasakė: „Dieve mano. Siaubinga. Tai mano prezidentavo pabaiga“, - skelbiama ataskaitoje. 

Tyrimą dėl tariamo Rusijos kišimosi į 2016 m. JAV prezidento rinkimus vykdė Federalinis tyrimų biuras (FTB) ir JAV Senato ir Atstovų Rūmų Žvalgybos komitetai. 2017 metų gegužę JAV teisingumo departamentas paskelbė, kad buvęs FTB vadovas R. Muelleris buvo paskirtas specialiuoju tyrėju tirti įtariamą Rusijos kišimąsi. 

Šių metų kovo 23 d. specialusis tyrėjas R. Muelleris pateikė JAV generaliniam prokurorui Williamui Barrui dvejus metus trukusio tyrimo dėl Rusijos kišimosi į 2016 m. JAV prezidento rinkimus ataskaitą. Kitą dieną W. Barras paskelbė R. Muellerio ataskaitos santrauką, kurioje buvo patvirtinta, kad nebuvo rasta įrodymų, jog per rinkimų kampaniją 2016 metais D. Trumpas būtų susimokęs su Rusija. 

Tačiau dokumente buvo tvirtinama, kad Rusija bandė paveikti prezidento rinkimų rezultatus, rengiant kibernetines atakas ir per Rusijos Interneto tyrimų agentūros veiklą. 

D. Trumpas ir svarbiausi jo komandos nariai ne kartą atmetė kaltinimus dėl slaptų susitarimų su Rusija. Maskva taip pat neigė kaltinimus.

ELTA

Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena
Kovo 29-oji – Lietuvos įstojimo į NATO diena

Ši sukaktis yra puiki proga atsigręžti ir įvertinti, kokį kelią nuėjo mūsų valstybė ir visuomenė per šiuos metus.

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта