B. Lukoškovas pasiūlė užsipirkti GSM apyrankėmis. Taryba pasiūlymą priėmė, kas toliau?
Visagine 09 07 2018 753 peržiūros

B. Lukoškovas pasiūlė užsipirkti GSM apyrankėmis. Taryba pasiūlymą priėmė, kas toliau?

Paskutinio Tarybos posėdžio metu, liepos 5 d., Borisas Lukoškovas pristatė deputatams kreipimąsi, dėl būtinos pagalbos visaginiečiams, sergantiems Alzheimerio liga ir senatvine demencija.

Sergančiųjų ir jų artimųjų palaikymas, B. Lukoškovo nuomone, turi būti pagalboje įsigyjant GSM apyrankes, kurios turi daugybę funkcijų, taip pat gali padėti rasti pasiklydusio asmens buvimo vietą.

Pradėdamas savo kalbą, B. Lukoškovas papasakojo apie tokių pacientų, su kuriais jam kaip gydytojui tenka matytis kasdien, skaičių. Taryba šį pasiūlymą palaikė ir pavedė Socialinių paslaugų centrui (SPC),ir socialinės pagalbos skyriui išnagrinėti šį klausimą ir pateikti savo pasiūlymus.

Liepos 9 d. redakcija nusprendė pakalbėti su socialinių paslaugų centro direktore Stanislava Ostrouch, tačiau sužinojo, kad jinai dar negavo jokių įsakymų. Išklausius redakcijos informaciją, direktorė pasakė savo nuomonę šios problemos tema: «Mes turime psichikos sveikatos centrą (PSC), kur pacientai sergantys Alzheimeriu ir senatvine demencija yra užregistruoti. PSC yra žinoma apie tokių žmonių skaičių ir apie jų problemas». S. Ostrouch nuomone, logiškiau būtų kreiptis į psichikos sveikatos centrą, SPC vaidmuo šiuo klausimu yra yra kiek kitoks.

«Jei savivaldybė arba valstybė nupirktų GSM apyrankes, mūsų centras galėtų jas išduoti pagal nustatytą tvarką - taip, kaip mes išduodame pagalbines technines priemones: ramentus, vaikštynes ir kita.», - paaiškino S. Ostrouch.

Ką gi, problemos išnagrinėjimui, iki savivaldybė biudžeto patvirtinimo kitiems metams, laiko dar yra. Bet tiems, kas turi galimybę savo artimiesiems įsigyti GSM apyrankes, siūlome tai padaryti jau dabar, nes klausimai sprendžiami ilgai, o brangi kiekviena žmogaus gyvenimo minutė.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта