Balsuoji referendume - valdai mūsų Lietuvą!
Reklama 22 10 2021 624 peržiūros

Balsuoji referendume - valdai mūsų Lietuvą!

Lietuvos Respublikos Vyriausiosios rinkimų komisijos 2021 m. birželio 29 d.  sprendimu referendum iniciatyvinei grupei išduoti rinkėjų parašų  rinkimo  lapai, kuriuose renkami Lietuvo spiliečių parašai dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 9 ir147 straipsnių pakeitimo referendum būdu.

Primename, kad referendumas – visuotinis šalies piliečių apklausos būdas balsuojant  dėl tam tikro klausimo patvirtinimo aratmetimo.

Referendumas  gali būti  rengiamas dėl Konstitucijos pakeitimo arpatvirtinimo, išrinktojo atstovo atšaukimo  ar dėl kitų vidaus politicos klausimų.

Referendumo iniciatyvinė grupė kreipėsi į visus Lietuvos piliečius:

„<...>Mes, referendumo iniciatyvinės grupės nariai, esame paprasti žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, kaimų ir gyvenviečių. Esame įvairių išsilavinimų, turime skirtingos gyvenimo patirties ir pasiekimų. Kiekvienas – su savo požiūriais, pomėgiais ir nuomonėmis, tačiau mus jungia vieningas tikslas, todėl susibūrėme ir kaip prioritetą išsikėlėme labai svarbių užduočių.

Susitelkėme turėdami tikslą legaliai ir taikiai priversti valdžią laikytis duotų pažadų rūpintis žmonėmis, priimti žmonių labui teisingus ir palankius sprendimus, atsižvelgti į savo  rinkėjų nuomonę, nes  taip ir buvo garantuota prieš rinkimus“.

Pagrindinis iniciatyvos siekis – pakeisti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 9 straipsnio trečią dalį ir išdėstyti ją taip: „Referendumas taip pat skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 100 tūkstančių piliečių, turinčių rinkimų teisę“ (dabar galioja formuluotė “Referendumas taip pat skelbiamas, jeigu jo reikalauja ne mažiau kaip 300 tūkstančių piliečių, turinčių  rinkimų  teisę“),  pakeisti  Lietuvos  Respublikos  Konstitucijos 147 straipsnio pirmą dalį ir išdėstyti ją taip: „Sumanymą keisti ar papildyti Lietuvos Respublikos Konstituciją turi teisę pateikti  Seimui ne mažesnė kaip 1/4 visų Seimo narių grupė arba ne mažiau kaip 100 tūkstančių rinkėjų“ (dabar galioja formuluotė “Seimo narių grupė arba ne mažiau kaip 300 tūkstančių rinkėjų“). Referendumui skelbti reikalingų rinkėjų balsų skaičius mažinamas, nes nuo 1992 m. gyventojų skaičius sumažėjo nuo 3,7 mln. iki 2,79 mln. žmonių.

Prisijunkite prie iniciatyvos - visų pirma Tauta turi teisę priiminėti pagrindinius Lietuvos įstatymus.

Lietuvos pilieti, pasirašai už referendumą, balsuoji referendume – valdai mūsų Lietuvą!

Priėmę pirmąjį sprendimą referendume, suvoksime mūsų visų bendrą galią!

Inicijuojame ir referendumą dėl Seimo rinkimų sistemos pakeitimo ir pirmalaikių Seimo rinkimų.

Mes stiprūs tik susitelkę!

 

Visą informaciją apie referendumą internetiniame puslapyje:

ltreferendumas.lt/Referendumas/

lietuvosvisuomenestaryba.lt

 

UŽ REFERENDUMĄ PASIRAŠYTI GALIMA Visagine:

Visagino senjorų užimtumo centre

Vilties g. 1

I-V 16.00-18.00 val.

VI 11.00-13.00 val.

 

Parduotuvėje "Dena"

Taikos pr.10

I-V 10.00 -18.00 val.

Elektroniniubūdu: iniciatyvos - Rinkėjo puslapis (rinkejopuslapis.lt)

Su savimi būtina turėti asmens dokumentą - pasą arba asmens tapatybės kortelę.

 

Lietuvos šeimų sąjūdžio Rytų Aukštaitijos filialo Visagino grupė

Parengė LŠS RAF tarybos narė Irina Adinkevič

 

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта