Bibliotekos 3D spausdintuvu gaminami rėmeliai medikų apsauginiams skydams
Visagine 02 04 2020 729 peržiūros

Bibliotekos 3D spausdintuvu gaminami rėmeliai medikų apsauginiams skydams

Visagino viešosios bibliotekos lankytojai jau kurį laiką naudojasi naujausiomis technologijomis, IT kūrybiniu paketu,  tarp jų ir 3D spausdintuvu, tačiau karantino laikotarpiu, kol neaptarnaujami lankytojai, turime galimybę spausdintuvą panaudoti kilniam tikslui – spausdinti apsaugines priemones gydytojams.

Visagino viešoji biblioteka, suprasdama esamos situacijos rimtumą ir reaguodama į medikams reikalingų apsauginių priemonių trūkumą, jungiasi prie Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir „Robotikos mokyklos“ iniciatyvos ir savo turimu 3D spausdintuvu  bei medžiagomis gamina rėmelius (laikiklius) permatomiems plastikiniams apsauginiams skydams pritvirtinti. Vieno rėmelio spausdinimas trunka apie 3 valandas. Rėmeliai spausdinami pagal iš anksto paruoštą modelį, laikantis projekto kuratorių rekomendacijų: dezinfekuojant rankas ir naudojant pirštines. Skydeliai, kurie uždengs medikų veidus, sumažins galimą lašelių kontaktą su šia bene greičiausiai pažeidžiama kūno dalimi. Kai kuriems medikams, deja, bet tai gali būti vos ne vienintelė apsauginė priemonė nuo lašeliniu būdu plintančio viruso.

2020 m. balandžio 1 dieną pirmieji pagaminti apsauginiai skydeliai jau pasieks Visagino ligoninės ir poliklinikos darbuotojus. Planuojame spausdinti tol, kol bus poreikis, ir, kol turėsime medžiagų. Džiaugiamės, kad galime prisidėti prie medikų apsaugos, kurie gelbėja žmonių gyvybes. Šiuo metu itin svarbu susitelkti bendram tikslui ir saugoti vieniems kitus.

 

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта