Egipte rasta 2 500 metų senumo sarkofagų
Mokslas ir sveikata 22 09 2020 1015 peržiūros

Egipte rasta 2 500 metų senumo sarkofagų

Sakros nekropolyje Egipte rasta dar 14 sarkofagų. Jie po žeme gulėjo 2 500 metų. Archeologai sarkofagus aptiko per kasinėjimus penktadienį, pranešė Egipto senienų ministerija. Savaite anksčiau čia rasta 13 medinių sarkofagų.

Sakaros nekropolis yra už 25 km į pietus nuo Gizos piramidžių. Ši archeologinė vietovė priklauso antikiniam Memfio miestui, kurio liekanos įtrauktos į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Naujai rastų medinių sarkofagų nuotraukose matyti, kad jie išpaišyti ruda ir mėlyna spalvomis ir išrašinėti hieroglifais. Naujausi radiniai Sakaroje yra „tik pradžia“, sakė senienų ir turizmo ministras Chaledas al-Ananis.


Jau keletą metų Egipto žinybos reguliariai skelbia apie archeologinius radinius. Taip jos tikisi išjudinti šalies ekonomikai svarbų turizmo sektorių, kuriam pastaruoju metu smarkiai smogė koronaviruso pandemijos suvaržymai. Po trijų mėnesių uždarymo liepą lankytojams vėl buvo atvertos Gizos piramidės ir kitos archeologinės vietos.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Pernai Egipto turizmo sektorius po kelerių politinių neramumų metų ir virtinės kruvinų teroristinių išpuolių atsigavo: šalį aplankė 13,6 mln. turistų. Tačiau jau netrukus koronaviruso pandemija vėl įstūmė sektorių į didelę krizę.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта