EK pirmininkė pateikė detalių apie galimas sankcijas Rusijai
Pasaulyje 21 02 2022 485 peržiūros

EK pirmininkė pateikė detalių apie galimas sankcijas Rusijai

Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen pateikė šiek tiek detalių apie galimas sankcijas Rusijai, jei ši įsiveržtų į Ukrainą. Pasak jos, Maskva būtų atkirsta nuo tarptautinių finansų rinkų ir būtų užkirsta šalies prieiga prie pagrindinių eksporto prekių, rašo agentūra „Reuters“.

Vakarų šalių lyderiai iki šiol atsisakė detalizuoti apie savo sutartą bendrą atsaką į galimą Rusijos agresiją ir tik atmetė reakciją karinėmis priemonėmis bei pažadėjo ekonomines sankcijas, kurių mastas būtų beprecedentis.

„Rusija būtų iš principo atkirsta nuo tarptautinių finansų rinkų“, – U. von der Leyen sekmadienio vakarą sakė visuomeniniam transliuotojui ARD. Pasak jos, sankcijos taip pat apimtų „visas mūsų gaminamas prekes, kurių Rusijai skubiai reikia, kad galėtų modernizuoti ir diversifikuoti savo ekonomiką“.

EK pirmininkės teigimu, sankcijos būtų paskelbtos tik prasidėjus invazijai. Taip ji atmetė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio šeštadienį išsakytus raginimus sankcijas paskelbti kuo skubiau.

„Sprendimas pereiti prie sankcijų yra svarbus ir turintis pasekmių, tad visuomet turime suteikti Rusijai galimybę sugrįžti prie diplomatijos ir derybų stalo, – teigė U. von der Leyen. – Tokia galimybė vis dar egzistuoja.“

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Prie Ukrainos sienų 150 tūkst. karių sutelkusi Rusija reikalauja suteikti garantijas, kad Ukraina niekada negalėtų įstoti į NATO. Pasak prezidento Vladimiro Putino, tai yra gyvybiškai svarbu Rusijos ilgalaikiam saugumui.

Pasak U. von der Leyen, Rusija turi silpnybę – tai yra šalies priklausomybė nuo iškastinio kuro eksporto. „Tai sudaro du trečdalius jos eksporto ir pusę Rusijos biudžeto“, – tvirtino EK pirmininkė. Jos teigimu, Rusijai reikalinga modernizacija, o tolesnių sankcijų atveju „būtent tai taptų įmanoma“.


ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта