G. Landsbergis pareiškė užuojautą žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje aukoms: pasiūlė humanitarinę pagalbą
Pasaulyje 06 02 2023 314 peržiūros

G. Landsbergis pareiškė užuojautą žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje aukoms: pasiūlė humanitarinę pagalbą

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį pareiškė užuojautą žemės drebėjimo Turkijoje ir Sirijoje aukoms. Ministras teigia, kad Lietuva pasirengusi suteikti humanitarinę pagalbą nuo stichinės nelaimės nukentėjusioms šalims.

„Šiandien nuoširdžiai užjaučiu baisaus žemės drebėjimo aukas Turkijoje ir Sirijoje. Lietuva solidarizuojasi ir yra pasirengusi suteikti palapinių, antklodžių ir medicinos paslaugų, kad padėtų gelbėjimo ir pagalbos operacijai“, – savo tviterio paskyroje rašo G. Landsbergis.

Užuojautą žemės drebėjimo aukoms išreiškė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Mintimis esu su nukentėjusiais nuo žemės drebėjimo #Turkijoje ir #Sirijoje. Nuoširdi užuojauta šios katastrofos aukoms“, – savo tviterio paskyroje rašė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad du smarkūs žemės drebėjimai – 7,4 ir 7,9 balo – ankstų pirmadienio rytą sudrebino Turkiją. Požeminių smūgių epicentras abiem atvejais buvo netoli milijoninio Gaziantepo miesto, netoli sienos su Sirija.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Kiek vėliau pirmadienį pietryčių Turkiją pirmadienį supurtė dar vienas žemės drebėjimas. Požeminių smūgių stiprumas siekė 7,5 balo.

Sirijos ir Turkijos pasienyje įvykusio galingo žemės drebėjimo aukų skaičius sparčiai viršijo 1 000, nes pranešimai gaunami iš įvairių vietovių abiejose šalyse.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта