G. Landsbergis: Ukrainoje taika bus pasiekta tik pagal Ukrainoje nustatytus parametrus
Pasaulyje 14 11 2022 568 peržiūros

G. Landsbergis: Ukrainoje taika bus pasiekta tik pagal Ukrainoje nustatytus parametrus

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis viliasi, kad Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje vyksiančios diskusijos paskatins Vakarų šalis apsispręsti dėl griežtesnių sankcijų Maskvai.

„Mes esame pateikę tikrai labai didelį, išsamų sąrašą papildomų sankcijų. Kol kas nesame sulaukę jokios reakcijos iš institucijų, tikimės, kad šios dienos diskusija paskatins ir duos naujos energijos būtent tam procesui“, – pirmadienį Briuselyje vykstančioje ES Užsienio reikalų taryboje žurnalistams teigė G. Landsbergis.

„Tikrai tos valstybės arba tie partneriai, kurie sako galbūt nebėra jau ką daugiau sankcionuoti, nėra iki galo tikslūs, nes tikrai tiek Lietuva, tiek ir kitos valstybės, mūsų žiniomis, yra pateikusios papildomas eilutes sankcionavimui“, – pridūrė jis.

Bet to, ministras tikisi, kad Užsienio reikalų taryboje dalyvaujančios šalys ras sutarimą ir dėl politinės formuluotės, kaip turėtų būti pasiekta taika Kyjive. G. Landsbergis pabrėžia, kad Ukrainoje taika bus pasiekta tik pagal Ukrainoje nustatytus parametrus.

„Be kitų praktinių klausimų, kuriuos aptarinėsime, kaip sankcijos, specialusis tribunolas, sankcijos Iranui, vienas iš klausimų, kuriame norėčiau turėti sutarimą tarp ministrų, norėčiau pasiūlyti, kad sutarimas būtų rastas, tiesiog politinė formuluotė, kad Ukrainoje bus taika pasiekta pagal Ukrainoje nustatytus parametrus. Ukraina nustatys, kada ir kaip ji norės derybų ar kiek ji toli nori eiti. Šiandien pasakymas, kad Ukraina nori išvaduoti visą savo teritoriją, tai turi būti mums paradigma, kurios mes turime laikytis ir palaikyti Ukrainą, tol, kol bus išvaduota kokia nors teritorija“, – nurodė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

ELTA primena, kad pirmadienį G. Landsbergis dalyvauja ES Užsienio reikalų taryboje, kurioje numatoma aptarti Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, situaciją Vakarų Balkanuose ir Afrikos Didžiųjų ežerų regione. Ministrai taip pat aptars aktualius užsienio politikos klausimus: situaciją Irane ir Libane, Jungtinių Tautų klimato kaitos konferenciją (COP27) ir ES – Lotynų Amerikos ir Karibų užsienio reikalų ministrų susitikimo Buenos Airėse rezultatus.

Taip pat ES užsienio reikalų ministrai aptars situaciją Ukrainoje, tolesnius ES veiksmus, ypač pabrėžiant ribojančių priemonių stiprinimą, finansinę ir karinę paramą Ukrainai bei ES karinės mokomos misijos Ukrainoje pradžią, Rusijos atskaitomybės užtikrinimo klausimą.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта