Galimybe pareikšti savo nuomonę pasinaudoję piliečiai pritaria VAE statybai
Energetika 11 04 2013 691 peržiūros

Galimybe pareikšti savo nuomonę pasinaudoję piliečiai pritaria VAE statybai

Iki šių metų balandžio 1 d. visi norintys savo siūlymus energetinės nepriklausomybės strategijos tikslinimui galėjo pateikti Energetikos ministerijos tinklalapyje www.enmin.lt sukurtoje specialioje skiltyje.:::Apibendrinus gautus pasiūlymus akivaizdu, jog absoliuti dauguma savo nuomonę pareikšti panorusių piliečių pasisako už Visagino atominės elektrinės projekto įgyvendinimą.

Dažniausiai piliečių minėti argumentai, kodėl reikėtų tęsti VAE projektą buvo užsienio investicijų pritraukimas į Lietuvą, naujos darbo vietos ir energetinė nepriklausomybė nuo išorės tiekėjų.

Piliečių požiūriu, yra neracionalu naudoti šiuo metu remiamus atsinaujinančius šaltinius Lietuvos elektros energijos poreikiams patenkinti, tuo tarpu turima Ignalinos AE infrastruktūra galėtų būti pritaikyta naujajai elektrinei eksploatuoti.

Piliečių pasiūlymai buvo perduoti darbo grupės, netrukus teiksiančios pasiūlymus Energetinės nepriklausomybės strategijos tikslinimui nariams. Viešos konsultacijos su visuomene suteikė galimybę kiekvienam norinčiam pareikšti savo nuomonę ir pasiūlymus visos Energetinės nepriklausomybės strategijos dalims.

Nors absoliuti dauguma pasinaudojusių šia galimybe kalbėjo apie atominės energetikos perspektyvas, taip pat gauta pasiūlymų atsinaujinančių išteklių, šilumos ūkio ir kitų energetikos sričių tobulinimui.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Galimybe pareikšti savo nuomonę naudotasi ne itin aktyviai – iš viso per ministerijos tinklalapį gauta daugiau nei 50 pasiūlymų. Iš jų 31 tiesiogiai pasisakė už VAE statybas, kiti pasisakė neutraliai arba VAE savo pasiūlymuose neminėjo.

enmin.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта