Gamykla “Intersurgical” bus! Jos prezentacija nepaliko abejonių
Visagine 22 05 2018 1732 peržiūros

Gamykla “Intersurgical” bus! Jos prezentacija nepaliko abejonių

Gegužes 22-ą galima vadinti istorine data: į Visagino miesto tarybos posėdį atvyko UAB “Intersurgical” generalinis direktorius Sigitas Žvirblis, kuris pristatė išsamią įmonės prezentaciją ir savo planus dėl gamybos įrenginių statymo Visagine.

Jau nelieka abejonių, kad gamykla bus. Šį įvykį galima palyginti su koncerno SBA atėjimu į mūsų miestą, pastačiusiu baldų gamyklą “Visagino linija” - su 50% finansavimu iš ES.

Ilgą laiką Visaginas neturėjo vilties į stambaus investuotojo atvykimą, nes mūsų miestas yra “šalies užkampiuose” su nelabai palankia logistika. Dėl šitos priežasties investuotojai dažniausiai teikė pirmenybę kitiems Lietuvos regionams.

Į klausimą, kas lėmė sprendimą vykdyti veiklą Visagine, S. Žvirblis atsakė, kad įmonė jau dirba šiame regione (Pabradėje), bet taip pat lėmė ir mokymosi bazės buvimas- Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras.

“Visaginas- miestas turintis tikrai didelį potencialą. Jūs turite puikų profesinio- technologinio parengimo centrą. Mums reikalingi įvairūs darbuotojai, o jauni žmonės gali gauti išsilavinimą ir dirbti niekur neišvažiuodami iš miesto”, sako S. Žvirblis.

Prezentacijos metu įmonės generalinis direktorius įgarsino ir vidutinio atlyginimo skaičių- 775 eurus, bet suprantama, kad specialistai, dirbantys automatizuotose ir robotizuotose linijose, gauna daugiau.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Į klausimą, ar jaunuolių,  kurie baigė mūsų mokymo centrą, atlyginimas galėtų viršyti 1000 eurų, S. Žvirblis nedavė konkretaus atsakymo, sakydamas, kad darbo užmokestis priklauso nuo kvalifikacijos ir požiūrio į darbą. Bet prasitarė, kad tokiu atveju “ galėtų būti ir vienas, o gal net keli tūkstančiai eurų”.

Pirmas statybų etapas- 2018-2019 metai, kuris turėtų prasidėti jau liepos mėnesį. Šio etapo metu bus investuota 7mln. eurų į pastato statybas ir 3mln. eurų į jo įrangą.

Primename, kad UAB “intersurgical” gamyklos statybų projektą, taryba turėjo pripažinti itin svarbiu, kas ir įvyko. Toliau projektą turėtų įvertinti Utenos regiono plėtros taryba, po ko UAB “Intersurgical” gaus galimybę be konkurso gauti teisę į žemės sklypo Smart-parke nuomą.




Ina Negoda

news.tts.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта