Gintautas Dervinis: „Aš nuolat bendrauju su mokiniais ir matau, kad pirmą kartą po daugelio metų jie yra įsitikinę: Visaginas - tai jėga!“
Rinkimai 2023 27 02 2023 590 peržiūros

Gintautas Dervinis: „Aš nuolat bendrauju su mokiniais ir matau, kad pirmą kartą po daugelio metų jie yra įsitikinę: Visaginas - tai jėga!“

Mieli visaginiečiai, gerbiami kolegos ir mokiniai, visą savo asmeninį ir profesinį gyvenimą aš sieju su Visaginu ir todėl dar kartą keliu savo kandidatūrą į savivaldybės tarybą. Dirbau IAE elektrošaltkalviu, o dabar jau 15 metų savo gyvenimą skiriu Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centrui. Visagine aš kartu su žmona Jolita, kuri dirba mokytoja, „Verdenės“ gimnazijoje, užauginome dvi dukras ir toliau siejame savo gyvenimą ir darbą su mūsų miestu.
Šeima ir profesija man - dvi pagrindinės gyvenimo vertybės ir tikslai. Labai svarbu jauniems žmonėms padėti rasti savo kelią, suprasti jų interesus bei padėti realizuoti jų gebėjimus ir atskleisti talentus. Vieniems tas kelias yra sportas, kitiems – kūryba, kultūra, kiti siekia aukštojo išsilavinimo tam, kad realizuotų save moksliniame darbe. Labiausiai išsivysčiusiose Europos šalyse stiprios ekonomikos ir klestėjimo pagrindas yra profesinis mokymas, kuriantis aukštą pridėtinę vertę. Inžinieriai, kompiuterininkai, mechanikai, robototechnikai, suvirintojai ir kiti kvalifikuoti specialistai kuria šiuolaikinį pasaulį, pramonę ir gamybą.
Verslas ateina ten, kur gali rasti tokius specialistus, ten, kur tokie specialistai ruošiami. Dėka ilgamečio mūsų technologijos ir verslo profesinio mokymo centro darbo į Visaginą pradėjo ateiti didelės lietuvių verslo kompanijos, kurios siunčia į mūsų mokymo įstaigą mokymams jaunus žmones iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių. Prieš keletą metų į mūsų miestą atėjo Intersurgical, vienas iš Europos verslo, gaminančio medicininę įrangą kvėpavimo aparatams, anesteziologams, reanimacijai, lyderių.
Tokių kompanijų atėjimas – tai investicija į miestą, į mūsų jaunimą, tai naujos darbo vietos ir paskata plėsti paslaugų sektorių. Tai ir galimybė mums būti lyderiais švietimo srityje regione. Ir, suprantama, tai reikšmingas indėlis į miesto biudžetą, kuris leidžia mums, tarybos nariams ir merui Erlandui Galaguz, gerinti miesto infrastruktūrą, rūpintis mūsų miesto senjorais ir vaikais bei žmonėmis su ypatingais poreikiais.
Kartais tokius pasiekimus reikia apginti nuo kritikuojančių kiekvieną mūsų žingsnį. Nuo taip vadinamųjų reformuotojų, kurie visai neseniai planavo mūsų Centrą sujungti su Utenos kolegija. Mums padėjo Centro žinomumas verslininkų erdvėje, padėjo principinga mero ir savivaldybės pozicija.
Būtent paskutiniaisiais metais atsiradusi galimybė viešai ginti pasiekimus profesinio mokymo srityje, pritraukti investicijas, didinti Visagino konkurencingumą yra mano pagrindinis stimulas dalyvauti rinkimuose ir prašyti Jūsų palaikymo.
Šiandien į mūsų miestą sugrįžta tie, kurie išvyko po IAE uždarymo, grįžta po moklsų mūsų jaunimas. Jie visi sako, iš tokio miesto, kuris šiuo metu mūsų visų bendromis jėgomis kuriamas, jie niekada nebūtų išvažiavę. Aš nuolat bendrauju su moksleiviais ir matau, kad pirmą kartą per daugelį metų jie yra įsitikinę: VISAGINAS - tai JĖGA!

Gintautas Dervinis - pelnęs 2017 metų Lietuvos Metų mokytojo apdovanojimą bei Visagino savivaldybės apdovanojimą „Už nuopelnus švietimui“. G. Dervinio sąraše numeris – 7.

Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos. Užsakymo nr. PR-2023/49.

Už politines reklamos turinį [tekstą] bei kalbą, galinčius pasitaikyti netikslumus ar kitokias klaidas redakcija news.tts.lt neatsako

 

Dirbantiems nuotoliniu būdu iš užsienio – aiškesnė socialinio draudimo tvarka
Dirbantiems nuotoliniu būdu iš užsienio – aiškesnė socialinio draudimo tvarka

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė pasirašė bendrąjį ES susitarimą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта