Gyvenimas grožio apsuptyje tęsiasi
Rinkimai 2023 26 02 2023 364 peržiūros

Gyvenimas grožio apsuptyje tęsiasi

Mano išsilavinimas – pedagogas, bet pašaukimas – dailininkė. Kiek save prisimenu, mano rankose visada buvo pieštukas ir teptukas. 1965 metais baigiau Leningrado pedagoginę dailės mokyklą, po to 13 metų dirbau Tomske mokytoja mokykloje ir dailininke Lėlių teatre.

Visagine aš - nuo 1978 metų, todėl savo mokslus tęsiau Lietuvoje – baigiau Šiaulių pedagoginį institutą. Dirbau Visagino mokyklose dailės mokytoja, 9 metus vadovavau vaikų stovyklai ,,Baltas ežeras“ (IAE), turiu didžiulę studijų ir būrelių organizavimo patirtį. Jau 20 metų vadovauju klubui ,,Paletė“, kuriame dailės pagrindų mokosi ir vaikai, ir suaugusieji. Kiekvienais metais mūsų klubas organizuoja parodas ne tik mūsų mieste, bet ir už jo ribų. 2001 metais man suteiktas Lietuvos liaudies dailininko vardas, o 2021 metais – Visagino Garbės piliečio vardas.

Pirmą kartą per paskutinius 20 metų aš tapau mero komandos rinkimuose nare. Keldama sau klausimą ,,Kodėl aš tai padariau?“,  tvirtai atsakau – meras ir jo komanda ne žodžiais, o realiais darbais keičia Visagino gyvenimą. Ir tai ne tik didieji projektai, kurie sėkmingai vyksta ir bus vykdomi mieto labui. Pasikeitė požiūris ir paprastų visaginiečių atžvilgiu. Ilgus metus mes – IAE darbininkų sąjunga – nevyriausybinės organizacijos ir neabejingi miestui gyventojai, mynėme slenksčius į savivaldybę, prašydami spręsti Visagino miesto muziejaus klausimą, svarstyti siūlymus dėl jo kūrimo ir veiklos. Išskyrus pažadus ir tuščius pokalbius, nieko nebuvo padaryta. Ir tik šios kadencijos metu, asmeniškai mero Erlando Galaguz dėka, šis klausimas pajudėjo iš mirties taško: buvo organizuotas miesto mažosios architektūros ,,Paminklas IAE“ konkursas, sukurta viešoji organizacija Visagino miesto muziejus, tam skirtos ir remontuojamos patalpos. Ne viskas vyksta taip, kaip norėtųsi, tačiau gyventojų balso miesto vadovai ne tik klausosi, bet ir išgirsta; kritika ir pastabos priimamos ir svarstomos, dabartinė miesto valdžia adekvačiai į tai reaguoja. Tą patį galiu pasakyti ir apie Senjorų užimtumo centrą (Vilties g. 1) – buvo planuojamas remontas, bendras kartu su Baltarusija projektas jau buvo įvertintas, bet karas  Ukrainoje iš esmės viską pakeitė. Užeikite pas mus ir jūs įsitikinsite, kad šios patalpos pilnos žmonių ir paprastomis, ir švenčių dienomis. Žmonės tiki, kad pažadėtas remontas bus atliktas – savo pažadus valdžia įvykdys.

Šiais metais mūsų mylimam klubui ,,Paletė“ sukanka 20 metų. Greitai bėga laikas, daug įvairių projektų ši maža organizacija, įsikūrusi buvusio vaikų darželio patalpose,  įvykdė. Klubas tapo Visagino trečiojo amžiaus universiteto dalimi. Be daugybės paveikslų parodų, dailės pamokų vaikams ir suaugusiems, klubas planuoja organizuoti 100 -ąsias Vasilijaus Čiupačenko, miesto Garbės piliečio, jubiliejų. Mes norėtume išleisti senų laikraščių straipsnių apie V. Čiupačenko ir jo kūrybą rinkinį, norėtume organizuoti jo fotografijų apie IAE istoriją ir miestą parodą.

Taigi, sąrašo Nr. 12 pasitikėjimas žmonėmis teikia man tikėjimą, kad bus įvykdyta tai, kas suplanuota ir pažadėta, motyvuoja mane palaikyti šią komandą rinkimuose.

Linkiu tikėjimo ateitimi visiems nuostabiems žmonėms, gyvenantiems Visagine. Nepraraskime tikėjimo taika ir gerove, ne veltui Senjorų užimtumo centras yra VILTIES gatvėje.

Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos PK sąskaitos. Užsakymo nr. PR-2023/46.

Už politines reklamos turinį [tekstą] bei kalbą, galinčius pasitaikyti netikslumus ar kitokias klaidas redakcija news.tts.lt neatsako.

 

 

 

 

Dirbantiems nuotoliniu būdu iš užsienio – aiškesnė socialinio draudimo tvarka
Dirbantiems nuotoliniu būdu iš užsienio – aiškesnė socialinio draudimo tvarka

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė pasirašė bendrąjį ES susitarimą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта