I. Šimonytė apie „šeimų maršo“ idėjas: šeimas sugriauna ne seksualinės mažumos, o asmeniniai pasirinkimai
Lietuva ir Baltijos šalys 14 05 2021 867 peržiūros

I. Šimonytė apie „šeimų maršo“ idėjas: šeimas sugriauna ne seksualinės mažumos, o asmeniniai pasirinkimai

Premjerė Ingrida Šimonytė kontroversiškai vertinamo  „Šeimos gynimo maršo“ išvakarėse sako, kad ne seksualinės mažumos ar kitaip mąstantys kelia didžiausią riziką tradicinėms šeimos vertybėms.

„Niekas tradicinei šeimai ar apskritai šeimai taip nekenkia kaip pačių žmonių asmeniniai pasirinkimai gyvenime. Paprastai šeimas sugriauna pačių žmonių pasirinkimai daryti kažkokius dalykus ar kažkokių dalykų nedaryti. Tikrai ne seksualinės mažumos, ne tautinės mažumos ir ne kitaip galvojantys žmonės ar kitaip galvojantys politikai“, – žurnalistams penktadienį teigė Vyriausybės vadovė.

Komentuodama vyksiantį renginį, I. Šimonytė pažymėjo, kad tikrai neprieštarauja tam, jog  vyktų akcija, kurioje galbūt keliamos idėjos, nesutampančios su jos asmenine nuomone. Kita vertus, I. Šimonytė leido suprasti, kad nesutinka su renginio organizatorių išsakomais būgštavimais, esą kažkas siekia sugriauti tradicinę šeimą. Premjerės teigimu, sunku surasti Seimo narį, kuris būtų nusistatęs prieš tradicinę šeimą.

„Tiesą sakant, aš nelabai pažįstų politikų, kurie būtų kažkokiu būdu prieš tradicinę šeimą. Tikrai nuoširdžiai nesu tokių sutikusi“, – teigė ji, kritiškai įvertindama kai kurių organizatorių bei „šeimos gynimo maršą“ palaikančių politikų retoriką.

„Kai kurie pareiškimai, kuriuos tenka girdėti iš kai kurių organizatorių, niekaip su taika nei su kita nuomone nėra susiję. Tai labiau susiję su pykčiu ir neapykanta“, – sakė premjerė.

Paragino maršo dalyvius saugotis dėl COVID-19

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

I. Šimonytė skeptiškai įvertino tai, kad ne vieną tūkstantį asmenų suburti pretenduojantis renginys yra organizuojamas esant įtemptai epidemiologinei situacijai. Be to, pasak jos, verta atsižvelgti ir į tai, kad dalis renginio dalyvių skeptiškai vertina priemones, kurių valstybėje imtasi kovojant su koronavirusu.

„Manau, kad tai yra renginys, kuriam turėtų būti taikomos taisyklės, kurios yra nustatytos karantino nutarime. Vilniaus miesto savivaldybei pasirodė kitaip. Akivaizdu, kad epidemiologinį saugumą užtikrinti tokiame renginyje gali būti labai sunku. Kadangi dalis žmonių ketina protestuoti ne tik dėl kai kurių politikų nuomonės įvairiais klausimais, bet ir prieš pandemijos buvimą ar kaukių dėvėjimą... Vėlgi nesu didžiausias autoritetas to maršo dalyviams, bet, turint mintyje, kad epidemiologinė situacija yra sudėtinga, raginčiau saugotis“, – sakė I. Šimonytė.

„Tokiame žmonių būryje rizika užsikrėsti ar užkrėsti artimuosius yra didelė“, – pridūrė ji.

Šeštadienį turėtų įvykti kontroversiškai vertinamas vadinamasis „Didysis šeimos gynimo maršas“. Diskusijas visuomenėje ir Seimo salėje sukėlęs renginys, kaip nurodo organizatoriai, turėtų ryte prasidėti Klaipėdoje. Iš uostamiesčio automobilių kolona pajudės į Vilnių, o pakeliui, teigia organizatoriai, turėtų prie „maršo“ prisijungti dalyviai iš šalies regionų. Pavakare sostinėje esančiame Vingio parke planuojamas protesto mitingas.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта