I. Zasimauskaitė „Eurovizijoje“ užėmė 12 vietą, triumfavo Izraelis
Pasaulyje 12 05 2018 1079 peržiūros

I. Zasimauskaitė „Eurovizijoje“ užėmė 12 vietą, triumfavo Izraelis

63-iojo „Eurovizijos“ dainų konkurso finale Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė, atlikusi lyrinę dainą „When We're Old“, žiūrovų ir komisijų dėka pelnė 12 vietą, tuo tarpu konkursą po dramatiško balsavimo laimėjo Izraelio atstovė Netta su daina „Toy“. 

Įtampa balsavime tvyrojo iki pat pabaigos - skelbiant paskutinius žiūrovų balsus, šansų laimėti turėjo Kipras ir Izraelis, tačiau žiūrovai daugiausiai simpatijų atidavė būtent Izraelio atstovei, kuri ir laimėjo konkursą Lisabonoje. Savo ruožtu, po komisijos balsų pirmavęs Austrijos atstovas Cesaras Sampsonas su daina „Nobody But You“ susilaukė gerokai mažiau žiūrovų simpatijų ir galutinėje lentelėje nusirito į trečiąją vietą. 

Penketuką užbaigė ketvirtas likęs Vokietijos atstovas Michaelis Schulte, atlikęs jausmingą dainą „You Let Me Walk Alone“, o penkti liko trečią vietą žiūrovų balsavime užėmę italai Ermalis Meta ir Fabrizio Moro su daina „Non Mi Avete Fatto Niente“. 

Paskutiniai finale šįkart liko šeimininkai portugalai, surinkę 39 taškus. 

Šių metų konkurse netruko ir nesklandumų - per britų atlikėjos SuRie pasirodymą į sceną išbėgo vyras, iš dainininkės atėmęs mikrofoną. Įsiveržėlis buvo gana greitai sugautas ir nuvarytas nuo scenos, o SuRie sugebėjo užbaigti savo pasirodymą. Europos transliuotojų sąjunga (ETS) siūlė britei pakartoti savo pasirodymą, bet atlikėja tą padaryti atsisakė. Galutinėje lentelėje SuRie užėmė 24 vietą 

Pirmą kartą „Eurovizijos“ istorijoje dainų konkursą vedė net keturios moterys - Daniela Ruah, Silvia Alberto, Filomena Cautela ir Catarina Furtado. 

63-iajame „Eurovizijos“ dainų konkurse varžėsi 43 šalys. Po metų pertraukos į konkursą sugrįžo Rusija. 

Iš abiejų pusfinalių į šeštadienį vykusį 63-iosios „Eurovizijos“ finalą pateko po dešimt dalyvių. Ispanijos, Jungtinės Karalystės, Portugalijos, Italijos, Prancūzijos ir Vokietijos atlikėjai į konkurso finalą pateko be pusfinalio atrankos. 

„Eurovizija“ - vienas ilgiausiai transliuojamų televizijos projektų visame pasaulyje. Pirmąjį konkursą Europa išvydo dar 1956-ųjų gegužės 24-ąją, ir per daugiau nei šešiasdešimt metų dainų konkursas tapo visos Europos tradicija ir mėgstamiausiu europiečių televizijos šou. 

Lietuva „Eurovizijoje“ dalyvauja nuo 1994 m. Mūsų šaliai konkurse atstovavo Ovidijus Vyšniauskas, Aistė Smilgevičiūtė, „Skamp“, Aivaras Stepukonis, Linas and Simona, „Laura & The Lovers“, „LT United“, „4Fun“, Jeronimas Milius, Sasha Song, „InCulto“, Evelina Sašenko, Donny Montell, Andrius Pojavis, Vilija, Monika Linkytė & Vaidas Baumila, „Fusedmarc“. 

Lig šiol aukščiausias Lietuvos pasiekimas „Eurovizijoje“ yra grupės „LT United“ 2006-ųjų pasirodymas su daina „We Are The Winners“, kuri konkurso finale užėmė šeštąją vietą. 2016-aisiais Lietuvos vėliavą į konkursą vežęs Donny Montell su kūriniu „I`ve Been Waiting For This Night“ finale užėmė 9-ąją vietą. Tuo tarpu I. Zasimauskaitės pasirodymas šių metų konkurse yra trečias geriausias per visą Lietuvos dalyvavimo „Eurovizijoje“ istoriją.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта