Indonezijoje per futbolo rungtynes žuvo 125 žmonės, iš jų – 17 vaikų
Pasaulyje 03 10 2022 461 peržiūros

Indonezijoje per futbolo rungtynes žuvo 125 žmonės, iš jų – 17 vaikų

Indonezijos vyriausybė pirmadienį paragino šalies policiją nustatyti ir nubausti asmenis, kaltus dėl muštynių stadione, per kurias žuvo 125 žmonės, iš jų – 17 vaikų. Tai viena didžiausių nelaimų per visą futbolo istoriją.

Šeštadienio vakarą Malango mieste įvykusios tragedijos metu taip pat buvo sužeisti 323 žmonės, kai pareigūnai, siekdami sustabdyti įsiveržimą į aikštę, į pilną žmonių stadioną paleido ašarines dujas ir sukėlė sąmyšį bei spūstį.

Smurtas ir chuliganizmas jau seniai tapo Indonezijos futbolo, ypač tokiose vietose kaip sostinė Džakarta, bruožais, tačiau šeštadienio nelaimė nedideliame Javos salos miestelyje atkreipė dėmesį į šią problemą.

„Mano šeima ir aš nemanėme, kad viskas taip baigsis, – „Reuters“ sakė Endah Vahijuni, dviejų žuvusių berniukų, 15 metų Ahmado Kahijo ir 14 metų Muhammado Farelo, vyresnioji sesuo.

„Jie mėgo futbolą, bet niekada gyvai nežiūrėjo „Arema“ Kandžuruhano stadione, tai buvo jų pirmas kartas“, – sakė ji per brolių laidotuves sekmadienį, turėdama omenyje šeimininkų komandą, kurią jie palaikė.

Indonezijos vyriausiasis saugumo ministras Mahfudas MD pirmadienį pranešė, kad vyriausybė sudarys nepriklausomą tyrimo grupę, į kurią įeis mokslininkai ir futbolo ekspertai, taip pat vyriausybės pareigūnai, kad ištirtų, kas įvyko ir kas kaltas dėl tragedijos.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Šeimininkų komanda „Arema FC“ 3:2 pralaimėjo rungtynes „Persebaya Surabaya“ komandai, o valdžios institucijos teigė, kad pastarosios sirgaliams bilietai nebuvo parduodami dėl saugumo sumetimų.

Sekmadienį Mahfudas sakė, kad stadionas buvo perpildytas. Pasak jo, į stadioną, kuriame telpa 38 tūkst. žmonių, buvo parduota apie 42 tūkst. bilietų.

Tarptautinė futbolo federacija FIFA, paprašė Indonezijos futbolo institucijų pateikti ataskaitą apie incidentą ir teigė, kad šis įvykis buvo „juoda diena visiems dalyviams“. Federacijos saugumo taisyklėse nurodyta, kad rungtynių metu negalima naudoti šaunamųjų ginklų ar „dujų miniai kontroliuoti“.

Futbolo klubo „Arema“ prezidentas Gilangas Vidyja Pramana pirmadienį su ašaromis akyse atsiprašė nukentėjusiųjų ir pareiškė, kad prisiima visą atsakomybę dėl nelaimės. „Gyvybės yra svarbiau už futbolą“, – sakė jis spaudos konferencijoje.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта