J. Šiugždinienė pareikalavo papildomos analizės prieš skelbiant matematikos rezultatus
Lietuva ir Baltijos šalys 07 07 2022 772 peržiūros

J. Šiugždinienė pareikalavo papildomos analizės prieš skelbiant matematikos rezultatus

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė paprašė atlikti valstybinio matematikos brandos egzamino papildomą vertinimą ir jo rezultatus tvirtinti atlikus papildomą analizę.

„Žinoma, džiugina, kad šiemet geresni yra lietuvių kalbos ir literatūros, geografijos egzaminų rezultatai. Nors rezultatai dar nepaskelbti, žinome, kad matematikos egzamino rezultatai yra blogesni nei pernai, panašūs į 2020 metų rezultatus. Negali būti kompromisų, kai kalbame apie vaikų ateitį lemiančius sprendimus.

Todėl paprašiau papildomos informacijos ir vertinimo, kad būtų išsiaiškintos priežastys, lemiančios tokius rezultatų svyravimus. Matematikos egzamino rezultatai bus paskelbti iki liepos 12 d.“, – sako ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Tuo tarpu kitų egzaminų rezultatai, kaip pažymima ministerijos pranešime, pateikė ir teigiamų staigmenų. Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą abiturientai išlaikė geriausiai per paskutinius 8 metus: mažiausiai neišlaikiusiųjų ir didžiausia dalis pasiekusiųjų aukštesnįjį pasiekimų lygmenį.

Geografijos egzaminą abiturientai išlaikė geriausiai lyginant paskutinių 9 metų rezultatus: mažiausiai neišlaikiusiųjų, didžiausia dalis pasiekusiųjų aukštesnįjį pasiekimų lygmenį.

Krovinių pervežimas Visagine ir visoje Lietuvoje.
Užnešame ir išnešame daiktus, baldus, išvežame statybines ir kitas šiukšles ir t.t.
Tel.+370-628-14441, +370-625-45777
Грузовые перевозки по Висагинасу и всей Литве.
Заносим и выносим крупногабаритные вещи, вывозим строительный мусор и т.д. Тел. +370-628-14441, +370-625-45777

Подробнее

Vokiečių kalbos brandos egzaminą išlaikė visi laikiusieji, šimtukų daugiau nei pernai. Prancūzų kalbos egzaminą išlaikė visi abiturientai, bet šimtukų nėra.

Tačiau biologijos egzamino rezultatai yra šiek tiek prastesni nei įprastai, mažiau abiturientų surinko 100 taškų.

 

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта