J. Borellis ragina ES nares didinti karinę pagalbą Ukrainai: šį pavasarį ir vasarą bus nulemta, kas laimės karą
Pasaulyje 15 02 2023 348 peržiūros

J. Borellis ragina ES nares didinti karinę pagalbą Ukrainai: šį pavasarį ir vasarą bus nulemta, kas laimės karą

Europos Sąjungos (ES) užsienio politikos vyriausiasis įgaliotinis Josepas Borrellis ragina ES valstybes nares ne tik tęsti karinę pagalbą Ukrainai, bet ją ir didinti. Pasak jo, karinė technika reikalinga, nes artimiausiu metu bus nulemta, kas laimės karą.

„Turime ne tik tęsti karinę pagalbą Ukrainai, bet ją ir padidinti. Kreipiuosi į visas valstybes nares, kurios turi sunkiąją karinę techniką, kuri yra moderni, veiksminga. Padėkite Ukrainai, suteikite karinę techniką jai kaip įmanoma anksčiau, nes šį pavasarį ir vasarą bus nulemta, kas laimės karą“, – ketvirtadienį Europos Parlamente Strasbūre teigė J. Borellis.

Jis pažymėjo, kad buvo per ilgai diskutuojama dėl tankų „Leopard“ perdavimo Ukrainai, kuomet Rusija rengė puolimą.

„Karas bus nulemtas šį pavasarį ir vasarą, pernelyg ilgai diskutavome, ar suteiksime garsiuosius „Leopard“ tankus, kai tuo tarpu Rusija rengia savo puolimą. Raginu suteikti daugiau pagalbos Ukrainai, tokia pagrindinė mano žinia“, – sakė ES užsienio politikos vyriausiasis įgaliotinis.

J. Borellis tvirtina, kad Europai prasidėjus karui „teko pabusti“ ir pripažinti, kad prasidėjo nauja tikrovė. Pasak jo, ES atsidūrė naujame pasaulyje, kuris pareikalavo politinių diskusijų ir kitokio požiūrio.

„Mus faktiškai išplėšė iš intelektualaus horizonto, prasidėjo karas ir turėjome peržiūrėti, kokius turime karinius pajėgumus, kokie yra mūsų karinės pramonės pajėgumai tam, kad galėtume duoti atsaką. Rusijos invazija Ukrainoje nepaprastai ryškiai mums parodė, kad mes visi atsidūrėme naujame pasaulyje ir jame reikia naujų politinių diskusijų“, – aiškino ES diplomatas.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Situacija yra nepaprastai neraminanti. Yra daugiau nei 300 tūkst. rusų karių Ukrainoje, dvigubai daugiau, nei karo pradžioje. Dabar Ukraina nebeturi privalumo turėti daugiau karių savo pačios teritorijoje, todėl ji ir toliau ragina ES valstybes nares bei visus, kurie padeda, suteikti daugiau amunicijos ir mokymų Ukrainos kariams, tam, kad ir toliau galėtume rodyti, jog nenutrauksime savo paramos Ukrainai“, – pridūrė jis.

Galiausiai, ES užsienio politikos vyriausiasis įgaliotinis akcentavo, kad sankcijos Rusijai nors ir iš lėto, tačiau davė naudą, taip pat ES sumažino savo energetinę priklausomybę nuo Rusijos „praktiškai iki nulio“ ir tvirtai remia Ukrainą finansiškai. Tačiau jis pabrėžė, kad norint turėti taiką, pirmiausia reikią laimėti karą.

„Turime ir toliau paremti karinių požiūriu Ukrainą, daugiau ir plačiau negu anksčiau, tai yra pagrindinė mano žinia. Tam, kad turėtume taiką, pirma reikia laimėti karą. Kariniu požiūriu galima padėti Ukrainai ir tuo pačiu metu dėti visas įmanomas pastangas tam, kad taika būtų pasiekta kiek įmanoma greičiau. Šie dalykai nėra susikertantys, jie vienas kitą papildo“, – sakė J. Borellis.


ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта