Jau netrukus – pilnesnės gyventojų kišenės: didesnės išmokos ir dalis algų pasieks nuo vasario
Lietuva ir Baltijos šalys 29 01 2024 344 peržiūros

Jau netrukus – pilnesnės gyventojų kišenės: didesnės išmokos ir dalis algų pasieks nuo vasario

Nuo Naujųjų didėjus minimaliam atlyginimui, pensijoms ir tam tikroms išmokoms, jau vasarį gyventojus pasieks didesnės piniginės sumos.

Kadangi MMA yra mokamas už praėjusį mėnesį, nuo Naujųjų didėjęs MMA gyventojus pasieks jau vasario mėnesį.

Vyriausybei nusprendus, nuo sausio jis didėjo 10 proc. arba 84-iais eurais iki 924 Eur neatskaičius mokesčių (709 Eur) į rankas.

Taip pat keitėsi ir neapmokestinamas pajamų dydis (NPD). Jis buvo padidintas nuo 625 iki 747 eurų. Kaip skaičiuota anksčiau, dėl MMA ir NPD didinimo uždirbantieji mažiausias pajamas asmenys 2024 metais gaus maždaug 76 eurais per mėnesį daugiau nei 2023-iaisiais.

Vasarį gyventojai sulauks ir didesnių vaiko pinigų, kadangi jie mokami už praėjusį mėnesį. Išmokama suma sieks 96,25 eurus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai tikino, kad kalbant apie pensijų mokėjimą – kada jų gavėjai gaus didesnes – priklauso nuo gaunamos pensijos rūšies, tai yra, vienos mokamos už einamąjį, kitos – už praėjusį mėnesį.

„Sausį didesnių sumų sulauks senatvės, netekto darbingumo (invalidumo), našlių ir našlaičių (maitintojo netekimo) pensijų gavėjai.

Tuo metu, gyventojai, gaunantys išankstines senatvės pensijas, padidėjimą pajus nuo vasario, kadangi šios išmokos mokamos už praėjusį, o ne už einamąjį mėnesį.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Vasarį taip pat bus mokamos didesnės pensinės išmokos, kurios mokamos iš valstybės biudžeto: šalpos, nukentėjusiųjų asmenų, mokslininkų, pareigūnų ir karių pensijos, šalpos kompensacijos, kompensacinės išmokos profesionaliojo scenos meno įstaigų kūrybiniams darbuotojams“, – aiškino ministerija.

Redakcija primena, kad visų rūšių pensijos šiemet padidėjo dėl indeksavimo.

Vidutinė senatvės pensija turintiems būtinąjį stažą padidėjo 70-čia eurų ir siekia 644 eurus, be būtinojo stažo – 605 eurus, t. y. didėja 66 eurais, lyginant su 2023 m.

Nuo Naujųjų padidinti ir baziniai socialinių išmokų dydžiai, nuo kurių priklauso įvairių išmokų dydžiai.

Bazinė socialinė išmoka siekia 55 eurus vietoje 49 eurų, šalpos pensijų bazė – 197 eurus vietoje 184 eurų, tikslinių kompensacijų bazė – 165 eurus vietoje 147 eurų, valstybės remiamų pajamų dydis – 176 eurus vietoje 157 eurų.

Šalpos išmokos, priklausomai nuo jų rūšies ir gavėjų kategorijos, šiemet didėja nuo 6,5 euro (šalpos našlaičių pensija) iki 29,25 euro (šalpos neįgalumo pensija asmenims, netekusiems 100 procentų darbingumo iki 24 metų).

Nuo 2024 m. didėjo ir nedarbo išmokos.

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта