JAV atmeta Rusijos reikalavimą nepriimti Ukrainos į NATO
Pasaulyje 26 01 2022 663 peržiūros

JAV atmeta Rusijos reikalavimą nepriimti Ukrainos į NATO

Jungtinės Valstijos trečiadienį atmetė Rusijos reikalavimą uždrausti Ukrainai įstoti į NATO ir pareiškė manančios, kad Maskva pasirengusi įsiveržti, tačiau pasiūlė tai, ką pavadino nauju keliu iš krizės.
Valstybės sekretorius Antony Blinkenas privačiame laiške Rusijos vyriausybei pareiškė, kad Vašingtonas siūlo Maskvai „rimtą diplomatinį kelią“ iš konfrontacijos. Tačiau jis pabrėžė: „Mes aiškiai sakome, kad yra pagrindiniai principai, kurių esame įsipareigoję laikytis ir ginti, įskaitant Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą bei valstybių teisę pasirinkti savo saugumo susitarimus ir aljansus“.
A. Blinkenas kreipėsi į žiniasklaidą netrukus, kai jo pavaduotoja Wendy Sherman pareiškė, kad Jungtinės Valstijos tebėra įsitikinusios, jog V. Putinas pasirengęs iki vasario vidurio panaudoti jėgą prieš Ukrainą.
Jis sakė, kad laiške pabrėžiama, jog Kijevas gali pasirinkti savo sąjungininkus, taip atmesdamas Maskvos reikalavimą pažadėti, kad Ukraina nebus priimta į NATO.
A. Blinkenas sakė žurnalistams, kad laiškas nebus viešinamas, „nes manome, kad diplomatija turi didžiausią galimybę būti sėkminga“. Jis teigė artimiausiomis dienomis kalbėsiantis su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu dėl atsakymo į JAV poziciją.
Laiškas, kuris buvo derinamas su Kijevu ir JAV sąjungininkėmis Europoje, taip pat atveria duris ginklų kontrolės deryboms su Rusija dėl strateginių raketų ir branduolinių ginklų Europoje.

AFP-ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта