Kaip gali išsispręsti klausimas dėl GSM apyrankių įsigijimo?
Visagine 17 07 2018 954 peržiūros

Kaip gali išsispręsti klausimas dėl GSM apyrankių įsigijimo?

Kaip mes informavome anksčiau, liepos 5 d. Tarybos posėdyje buvo aptariamas klausimas dėl būtinos pagalbos visaginiečiams, sergantiems Alzheimerio liga ir senatvinė demencija, įsigyjant GSM apyrankes. (B. Lukoškovas pasiūlė užsipirkti GSM apyrankėmis. Taryba pasiūlymą priėmė, kas toliau?).

Kokiu būdu tai galima būtų įgyvendinti, mes pasiteiravome Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotojos Irenos Abaravičienės.

Ji paaiškino, kas kiekvienais metais Taryba skiria lėšas sveikatos rėmimo programoms, kuriose dalyvauja ir medicinos įstaigos, ir visuomeninės organizacijos (Žmonių su negalia bendrija, Raudonasis kryžius ir kitos).

«Ir poliklinika, ir ligoninė, ir visuomeninės organizacijos gali paruošti projektinę paraišką lėšų skyrimui GSM apyrankėms įsigyti», - paaiškino Socialinės paramos skyriaus vedėjos pavaduotoja.

Sveikatos priežiūros įstaigos pažįsta pacientus su atminties praradimo problemomis, todėl jau dabar gali rinkti duomenis, kokiam žmonių skaičiui reikalingos apyrankės, kad būtų pasiruošusios pateikti paraiškas finansavimui pagal sveikatos rėmimo programą.

Deja, šių metų programos lėšos jau yra išskirstytos.

Ina Negoda

Vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта