Kelių eismo taisyklėse – nauji reikalavimai
Įdomu žinoti 22 10 2018 977 peržiūros

Kelių eismo taisyklėse – nauji reikalavimai

Lapkričio 1 dieną įsigalios nauji pėstiesiems ir dviratininkams apsaugoti skirti reikalavimai:

  1. Vairuotojai nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje privalės praleisti ne tik į ją įžengusį, bet ir žengiantį arba prie važiuojamosios dalies krašto stovintį ir laukiantį galimybės įžengti pėsčiąjį.
  2. Vairuotojui draudžiama įvažiuoti į pėsčiųjų perėją tol, kol pėstieji, kuriuos privaloma praleisti, neišėjo iš jo užimamos eismo juostos. Taip pat bus draudžiama įvažiuoti į pėsčiųjų perėją, jeigu už jos yra kliūtis (grūstis ir pan.), dėl kurios reikėtų sustabdyti transporto priemonę.
  3. Pėstieji, prieš įžengdami į važiuojamąją dalį ir eidami ja, turės vengti bet kokių veiksmų – naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis ir pan., kurie atitrauktų jų dėmesį nuo aplinkos ir eismo situacijos kelyje stebėjimo ir trukdytų įsitikinti, kad eiti saugu.


KET pakeitimuose nustatyta rekomendacija, kad motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojai, apvažiuodami arba lenkdami dviratininkus, iki jų paliktų pakankamą šoninį atstumą:

  • ne mažiau kaip 1 metrą, kai važiuojama ne didesniu kaip 50 km/val. greičiu, ir
  • ne mažiau kaip 1,5 metro, jei važiuoja greičiau kaip 50 km/val.

Statistika rodo, kad Lietuvoje eismo įvykiuose pėstieji nukenčia gerokai dažniau nei vidutiniškai Europos Sąjungos šalyse. Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, mūsų šalyje šiais metais iki rugsėjo 1 d. žuvo 42 pėstieji (38 proc. visų žuvusiųjų keliuose), iš jų pėsčiųjų perėjose – 11 (26 proc. visų žuvusių pėsčiųjų).

Būkite atsargūs keliuose, nepažeidinėkite kelių eismo taisyklių, tamsiu paros metu, ar esant blogam matomumui su savimi visada turėkite atšvaitą, arba dėvėkite šviesą atspindinčią liemenę. 

Visagino policijos komisariato informacija

news.tts.lt

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта