Kiek mūsų, Visaginiečių? Merės teigimu, statistikos duomenys neatitinka realybę
Visagine 02 06 2018 1170 peržiūros

Kiek mūsų, Visaginiečių? Merės teigimu, statistikos duomenys neatitinka realybę

Klausimas dėl Visagino miesto gyventojų skaičiaus, Tarybos posėdžio metu, iškilo netyčia, iškart po Akeksandro Kločan klausimo dėl sergamumo analizės, atliktos Visagino visuomeninės tarybos ekologijos ir energetikos klausimais, likimo (Poliklinika atsisakė išanalizuoti Visagino visuomeninės tarybos ekologijos ir energetikos klausimais turimą sergamumo statistiką).

Merė, atsakydama į deputato klausimą, palietė statistikos patikimumo temą ne tik sergamumo klausimu, bet ir bendrai.

“Mūsų savivaldybėje gyvena 22 715 žmonių, virš 10 tūkstančių vyrų ir daugiau nei 12 tūkstančių moterų. Visi žmonės yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, be to mes sekame vandens rodiklius, kas rodo realų gyventojų skaičių. Bet statistikai teigia, kad mūsų mieste - 19 tūkstančių gyventojų”.

Dalia Štraupaitė pasakė, kad ši problema sutinkama ne tik Visagine - “Lietuvoje “plaukioja” 300 tūkstančių gyventojų duomenys”.

Visagino statistikos duomenys verčia sunerimti, nes jau ne už kalnų rinkimai ir tuo atveju, jei mūsų savivaldybėje bus mažiau nei 20 tūkstančių gyventojų, Tarybos narių skaičius sumažės nuo 25-ių iki 21-o žmogaus.

Ina Negoda

Straipsnį vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта