Kviečiame rašyti nacionalinį diktantą
Kultūros ir sporto renginiai 26 02 2020 633 peržiūros

Kviečiame rašyti nacionalinį diktantą

Nacionalinis diktantas vyks vasario 28 d., penktadienį. Renginio pradžia – 11 val. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu.
Pagrindinis konkurso organizatorių tikslas – paskatinti žmones didžiuotis unikalia lietuvių kalba, kalbėti ir rašyti ja taisyklingai. Kviečiame dalyvauti ir tokiu būdu prisidėti prie gimtosios kalbos puoselėjimo bei pasitikrinti kalbos žinias.

Nacionalinio diktanto trukmė ~ 45 min.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.
Ant lapo, kuriame rašomas diktantas, privalu užrašyti savo vardą, pavardę, mokyklą (jei esate moksleivis,-ė) ar įmonę (jei dalyvaujate kaip įmonės atstovas,-ė), adresą, telefoną ir el. pašto adresą.

Geriausiai parašiusieji apie konkurso rezultatus bus informuoti asmeniškai.

Nacionalinį diktantą tradiciškai kviečiame rašyti Visagino savivaldybės didžiojoje posėdžių salėje, I aukšte (Parko g. 14, Visaginas). Nacionalinio diktanto konkursas taip pat bus organizuojamas „Gerosios vilties“ progimnazijoje.

Parašius diktantą savo darbą galima nusifotografuoti – taip visi turės galimybę iškart sužinoti savo rezultatą, kai tik bus paskelbtas originalus tekstas.
Antrasis (finalinis) turas vyks Vilniuje, balandžio 4 d.

Nacionalinį diktantą kartu su VšĮ Pilietinės minties institutu jau trečius metus iš eilės organizuoja Vilniaus prekybos paramos fondas „Dabar“. Diktanto tekstas bus paskelbtas kovo 2 dieną svetainėse www.diktantas.lt, ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).
Galima iš anksto registruotis tel. 8 (386) 31 789 arba el. paštu irena.rokickaitė@visaginas.lt.
Daugiau informacijos www.diktantas.lt.


Visagino savivaldybės administracijos informacija

Muziejų naktis – astronomijos diena
Muziejų naktis – astronomijos diena

Visagino miesto muziejus ir Visagino astronomijos klubas kviečia visus smalsuolius į nemokamą renginį

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта