L. Kasčiūnas: su „Rosatom“ susijusios įmonės galimai dalyvauja naujuose Ignalinos AE uždarymo konkursuose
Energetika 24 09 2018 1194 peržiūros

L. Kasčiūnas: su „Rosatom“ susijusios įmonės galimai dalyvauja naujuose Ignalinos AE uždarymo konkursuose

Su Rusijos valstybinės branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“ susijusios įmonės galimai dalyvauja naujuose Ignalinos atominės elektrinės (AE) uždarymo konkursuose, Eltai sakė parlamentaras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LDK) partijos narys Laurynas Kasčiūnas.

Tai parlamentaras išsamiau pristatys pirmadienį spaudos konferencijoje Seime. 

„Mes kalbame apie rangovus ir generalinius rangovus, dalyvaujančius Ignalinos AE uždaryme. Atspirties taškas yra tai, kad parlamentinio tyrimo metu mes išsiaiškinome dėl „Rosatom“ vaidmens nuo 2013 metų bandant užvaldyti visą elektros energijos sektorių, sukuriant tam tikrą konsorciumą, perimant strategines įmones. Na, ir su „Rosatom“ susijusios įmonės, tokia kaip „Nukem“, galimai gali dalyvauti naujuose konkursuose“, - Eltai sakė L. Kasčiūnas.

Jis sakė norįs dar labiau sustiprinti tuomečio tyrimo išvadas, kad „Rosatom“ turėjo tikslų pakeisti Lietuvos geopolitinę kryptį. 

„Manau, kad tai duos impulsą svarstymams Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK) ir visame Seime“, - akcentavo parlamentaras. 

ELTA primena, kad NSGK gegužės pabaigoje patvirtino tyrimo išvadas, liudijančias, kad „Rosatom“ įmonė „Nukem“ neteisėtai darė įtaką, siekdama priartėti prie svarbių Lietuvos nacionalinių projektų. Čia taip pat buvo įžvelgta ir koncerno „MG Baltic“ įtaka.

ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта