Lietuvoje lankosi įtakingo JAV analitikos centro „Atlantic Council" atstovai
Lietuva ir Baltijos šalys 23 05 2019 3893 peržiūros

Lietuvoje lankosi įtakingo JAV analitikos centro „Atlantic Council" atstovai

Susiklosčius sudėtingai saugumo situacijai Lietuva ir toliau turėtų tęsti savo pradėtus darbus ir toliau didinti gynybai skirtas išlaidas nuo 2 iki 2,5 procento, sakė buvęs JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas gynybai ir saugumui Waltas Slocombe.

Jis kartu su JAV veikiančio įtakingo analitikos centro „Atlantic Council" vadovaujama gynybos ir saugumo ekspertų ir formuotojų delegacija šią savaitę lankosi Lietuvoje.

"Atlantic Council" yra įtakingas, su abiem didžiosiomis JAV politinėmis partijomis ryšius palaikantis JAV veikiantis analitikos centras, turintis platų saugumo ir gynybos ekspertų ratą visame pasaulyje. Centras ypatingą dėmesį skiria saugumo problematikai Šiaurės-Rytų Europoje.

JAV analitinio centro delegacijoje - aukšto lygio ir įvairios patirties ir sričių ekspertai, galintys vertinti NATO atgrasymo veiksmus, analizuoti Lietuvos ir Jungtinių Valstijų dvišalį bendradarbiavimą ir nagrinėti kitas galimybes, kurios prisidėtų prie regioninio saugumo didinimo.

"Lietuva yra labai gera Jungtinių Valstijų sąjungininkė, viena iš geriausių JAV sąjungininkių, kuri daro daugiau nei dauguma kitų sąjungininkių ne tik norėdama apsiginti, bet ir prisidėdama prie kolektyvinės gynybos pajėgumų, - sako W. Slocombe, gyręs Lietuvą už per sąlyginai trumpą laiką nuveiktus darbus. - Kalbant konkrečiai, man padarė įspūdį tai, kad Lietuvos kariuomenė yra susitelkusi į kelias sritis ir daugiausiai dėmesio skiria geresniam mobilumui, geresnei ginkluotei. Dėl tokių prioritetų Lietuvos kariuomenė taps žymiai efektyvesnė".

Pagrindinis dėmesys vizito metu skiriamas Lietuvos ir JAV dvišaliam bendradarbiavimui gynybos srityje, siekiant stiprinti esamas gynybines priemones, užtikrinti trūkstamų pajėgumų ir reikiamos infrastruktūros vystymą, gerinti Lietuvos ir JAV karinių pajėgų sąveikumą.

Delegacija Vilniuje susitiko su krašto apsaugos ministru Raimundu Karobliu, susisiekimo ministru Roku Masiuliu, krašto apsaugos viceministru Giedrimu Jeglinsku, Krašto apsaugos ministerijos, kariuomenės atstovais.

Taip pat suplanuoti susitikimai su Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo, NATO pajėgų integravimo vieneto atstovais, apsilankymas Rukloje, kur delegacija susitiks su Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas" ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariais. Taip pat planuojami vizitai Nacionaliniame kibernetinio saugumo centre, Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose Klaipėdoje.

Į Lietuvą JAV analinio centro delegacija atvyko pagal „Atlantic Council" ir Lietuvos krašto apsaugos ministerijos įgyvendinamą bendrą projektą „Gynybos pajėgumų ir pasirengimo stiprinimas Šiaurės Rytų Europoje".


ELTA

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта