Lietuvoje pradedamas vaikų nuo 12 metų skiepijimas: tai svarbu, norint vaikus saugiai sugrąžinti į mokyklas
Lietuva ir Baltijos šalys 14 06 2021 352 peržiūros

Lietuvoje pradedamas vaikų nuo 12 metų skiepijimas: tai svarbu, norint vaikus saugiai sugrąžinti į mokyklas

Lietuvoje pirmadienį pradedamas vaikų nuo 12 metų skiepijimas nuo COVID-19 „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina „Comirnaty“. Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kanclerė Jurgita Grebenkovienė akcentuoja, kad vaikų skiepijimas yra ypač svarbus, norint rudenį vaikus saugiai sugrąžinti į mokyklas.

„Siekdama apsaugoti vaikų sveikatą ir mažinti viruso cirkuliaciją populiacijoje, Lietuva šiandieną pradeda vaikų nuo 12 metų skiepijimą. Jau šiandieną galima šio amžiaus gyventojus registruoti Ekstremalių situacijų valdymo informacinėje sistemoje. Vaikai gali užsiregistruoti ir patys arba juos gali užregistruoti vienas iš tėvų ar globėjų“, – SAM surengtoje nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė J. Grebenkovienė.

 SAM kanclerės teigimu, į vakcinacijos centrą vaikas turėtų atvykti su vienu iš tėvų ar globėjų, pasak jos, tai reiškia tėvų sutikimą skiepyti vaiką.

„Šiuo metu šio amžiaus gyventojų grupėje yra persirgusių apie 4 proc. Kviečiame registruotis šios amžiaus grupės gyventojus ir kviečiame tėvelius registruoti vaikus jų vakcinai. Vakcinacija yra labai svarbi, siekiant saugiai grįžti į mokyklas rudenį“, – teigė ji.

Vaikų ligų gydytoja, vaikų pulmonologė-alergologė dr. Indrė Plėštytė-Būtienė taip pat džiaugėsi SAM sprendimu, kad vaikų nuo 12 metų skiepijimas nuo COVID-19 prasideda. Ji akcentavo, kad vaikų skiepijimas yra būtinas, norint juos rudenį saugiai sugrąžinti į mokyklas.

„Susidariusi nuomonė nuo pat pradžių, kad vaikai beveik neserga COVID-19 infekcija. Aš sakyčiau pakeiskime šį sakinį: vaikai serga COVID-19 infekcija, tik ja serga rečiau ir kitaip, bet vis tiek serga ir todėl apsaugoti savo vaikus mes privalome. Mes, pediatrai, šaukiame, kad vaikai ir paaugliai šios pandemijos metu buvo visiškai pamiršti ir, jeigu suaugusieji galėjo kažkiek eiti į darbus, vaikai metus buvo uždaryti“, – teigė ji.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

„Tai užtikrina, kad vaikai galėtų grįžti į mokyklas, saugiai grįžti ir, be abejo, formuoti visą visuomenės imunitetą. Nes be vaikų pasiekti 70 proc. imunizaciją, kas užtikrintų epidemiologiškai, kad liga būtų sustabdyta, užkirsti kelią mutacijoms, to be vaikų beveik neįmanoma“, – sakė I. Plėštytė-Būtienė.

Vaikų gydytoja taip pat atkreipė dėmesį, kad skiepijant vaikus bus galima išvengti ir vaikams pavojingų mutacijų atsiradimo.

„Mutacijos atsiranda, ir mes niekad nežinome, ar tos mutacijos nepažeis mūsų vaikų. Taip, kad, sustabdę apskritai koronaviruso plitimą, mes sustabdysime ir mutacijas. Ir tokiu atveju tikrai galėsime užtikrinti, kad nebūtų paskelbta pandemija koronaviruso, tarkime, tarp vaikų“, – teigė I. Plėštytė-Būtienė.

Ji taip pat atkreipia dėmesį, kad „Pfizer“ vakcinos efektyvumas kol kas yra beveik šimtaprocentinis.

„Rezultatai yra net geresni, lyginant su suaugusiųjų“, – patikino ji.


ELTA

Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas
Maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslaugos teikimas

Visagino mieste gyventojams pradedama teikti maisto/virtuvės atliekų surinkimo paslauga

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта