„Lietuvos paštas“: Kinija dezinfekuos pašto siuntas
Lietuva ir Baltijos šalys 29 01 2020 607 peržiūros

„Lietuvos paštas“: Kinija dezinfekuos pašto siuntas

Norėdamas užtikrinti maksimalią prevenciją koronaviruso plitimui, Kinijos paštas dezinfekuos visas per Uhano miestą keliaujančias siuntas, remdamasis Pasaulinės pašto sąjungos informacija, praneša „Lietuvos paštas“.

Pranešime teigiama, kad tai – papildoma prevencinė priemonė, nes šiuo metu nėra įrodymų, jog yra galimybė šiuo virusu apsikrėsti liečiant daiktų paviršius, – sveikatos institucijų duomenimis, koronavirusas perduodamas žmogaus žmogui arba plinta oru, o viruso aktyvumo periodas yra trumpas.

„Kadangi siuntos iš Kinijos į Lietuvą atkeliauja per porą ir daugiau savaičių, kol kas turimomis žiniomis, tikimybė, kad virusas bus gyvybingas, yra beveik neįmanoma – nėra įrodymų, kad siuntos, net jei jas pakavo užsikrėtęs žmogus, galėtų kelti riziką“, – teigiama pranešime.

„Lietuvos paštas“ tikina, kad bendradarbiauja su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru, todėl, paaiškėjus galimai užsikrėtimo virusu per daiktų paviršius rizikai, „Lietuvos pašto“ specialistai būtų nedelsiant informuoti, o bendrovė imtųsi visų būtinų darbuotojų ir klientų saugos priemonių.

„Be to, „Lietuvos paštas“ palaiko operatyvius ryšius su Pasauline pašto sąjunga, tad, jeigu bus identifikuojama grėsmė, kad virusas gali keliauti ir per siuntas, visi pasaulio paštai – ir Lietuvos paštas – imsis atitinkamų veiksmų“, – teigiama pranešime.

Kinijoje koronavirusas iki šiol nusinešė 132 žmonių gyvybes, daugiau kaip 6 tūkst. užsikrėtė.

Visuose Lietuvos oro uostuose imamasi saugos priemonių, kad būtų patikrinta Kinijoje besilankiusių ir su asmenimis iš Kinijos kontaktavusių žmonių sveikata. Sveikatos apsaugos ministerija jau nuo praėjusios savaitės ėmėsi visų veiksmų, kad koronavirusą būtų galima tirti ministerijos laboratorijoje.

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį patikino, kad Lietuva yra pasiruošusi koronavirusui ar panašioms infekcijoms – institucijos rengtų mokymų metu praktiškai pasibandė, kaip reaguoti pavojingos infekcijos identifikavimo atveju.

Siekiant užkirsti koronaviruso plitimą Lietuvoje, Užsienio reikalų ministerija rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją.

ELTA

Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo
Dėl dokumentų iš Baltarusijos Respublikos priėmimo

Visagino savivaldybės administracijos teisės, personalo ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта