Liuksemburge bus pristatyti busimojo pirmininkavimo energetikos prioritetai
Energetika 07 06 2013 719 peržiūros

Liuksemburge bus pristatyti busimojo pirmininkavimo energetikos prioritetai

Birželio 7 d. energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius dalyvaus Liuksemburge vyksiančioje Energetikos Taryboje (Transporto, telekomunikacijų ir energetikos taryba).:::Ši Taryba paskutinioji prieš prasidedant Lietuvos pirmininkavimui ES Tarybai liepos 1 dieną, todėl Tarybos posėdyje ministras pristatys būsimojo Lietuvos pirmininkavimo prioritetus ir pirmininkavimo darbotvarkę energetikos srityje.

„Lietuvos pirmininkavimo metu didžiausią dėmesį skirsime bendros ES energijos rinkos sukūrimui ir energetikos politikos išorinės dimensijos stiprinimui. Bendroji energetikos rinka turi tapti faktu, o ES išorinė energetikos politika turi būti sustiprinta. Savo pirmininkavimo laikotarpio pabaigoje kartu dirbdami su Europos Komisija planuojame parengti pažangos ataskaitas tiek dėl ES vidaus energijos rinkos, tiek dėl ES energetikos politikos išorinės jos dimensijos. Šių pažangos ataskaitų tikslas – įvertinti bendros ES energijos vidaus rinkos kūrimo ir išorinės dimensijos stiprinimo progresą ir pasiūlyti veiksmų planą, kas konkrečiai turi būti dar padaryta, kad turėtume sukurtą ir realiai veikiančią ES energijos vidaus rinką“ – teigia ministras J. Neverovičius.

Energetikos Taryboje planuojama priimti Tarybos išvadas dėl Europos Komisijos komunikato „Postūmis energijos vidaus rinkai“, kuriose akcentuojami Lietuvai svarbūs energijos salų panaikinimo taip užbaigiant energetinę izoliaciją, energetikos infrastruktūros plėtros įgyvendinant Bendro intereso energetikos projektus, Baltijos šalių energijos sistemų integracijos į kontinentinės Europos tinklus klausimai.

Tarybos metu bus išklausyta pažangos ataskaita dėl ILUC direktyvos, kuria siekiama nustatyti biodegalų gamybos iš maistinių ir nemaistinių medžiagų proporcijas. Taip pat vyks debatai dėl Europos Komisijos komunikato „Technologijos ir inovacijos energetikos srityje“ bei bus pristatyta aktualiausia informacija apie tarptautinius santykius energetikoje.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

enmin.lt

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта