Mūsų sąrašo numeris 5 – mes socialdemokratai!
Rinkimai 2023 01 03 2023 700 peržiūros

Mūsų sąrašo numeris 5 – mes socialdemokratai!

Šįkart mūsų dėmesio centre mažiausiaimatoma mūsų visuomenės dalis – neįgalieji. Mažiausiai matoma ne todėl, kad jų mažai yra, o todėl, kad vis dar nesugebėjome mieste sukurti tokių sąlygų, kad jie fiziškai galėtų lygiomis galimybėmis ir teisėmis būti visur visada kartu su visais kitais. Būdami jauni arba nejauni, bet vis dar sveiki, pripažinkime, negalvojame apie tai, kad abi šios vertybės yra labai trapios ir laikinos. Riba tarp galios ir negalios yra labai plona: avarija, nelaimingasatsitikimas, trauma, progresuojantimirtina ar protinį arba fizinį pajėgumą naikinanti liga per vieną akimirką gali kiekvieną potencialiai perkeltiįkitą, pažeidžiamiausią visoje visuomenėje socialinį sluoksnį...

2022 m. Visagino savivaldybės socialinių paslaugų plane (https://www.visaginas.lt/socialine-parama/paslaugos/socialiniu-paslaugu-planai/216) pateikiamais oficialiais duomenimis, Visagino savivaldybėje gyvena apie 1500 negalią ar specialiuosius poreikius turinčių žmonių. Ant visų šių žmonių šeimos narių pečių gula nelengva slaugos ir priežiūros našta – dėl šios pareigos jie yra ne mažiau socialiai jautri ir pažeidžiama didžiulė mūsų visuomenės dalis, kuriai nuolat reikalinga vienokia ar kitokia pagalba. Miesto infrastruktūra, viešųjų įstaigų prieinamumas, viešasis transportas, gyvenamoji aplinka, socialiniai būstai, medicina, užimtumas, įsidarbinimo galimybės, lankstaus darbo grafiko poreikis, išankstinė priešiška nuostata bei diskriminacija... Visa tai yra kasdieniai iššūkiai, su kuriais tenka susidurti negalią turintiems asmenims ir jų šeimos nariams.

Mūsų tikslas ir siekis – visų Visagino savivaldybės institucijų darbas žmonių labui!

Atsakingai sieksime, kad miesto infrastruktūra būtų kuo labiau pritaikyta neįgaliųjų poreikiams, kad jos pritaikymas neįgaliesiems būtų vykdomas ne tik dėl „varnelės“ ataskaitose, reikalingos pasiekti projekto finansavimui ir atsiskaitymui už panaudotas lėšas. Atidžiai stebėsime visus projektus, susijusius su pritaikomumu neįgaliesiems, kad išvengti situacijų, kai yra neįgaliesiems pritaikyti tualetai bei dušai (viduje), bet pandusas yra aiškiai per status arba visiškai nepritaikytas centrinis įėjimas (žmogus ratukuose užstringa tarp dviejų įėjimo durų atidaromų į save arba į vidų patekti tiesiog negali dėl laiptų). Dvasinės ramybės ieškančius Visagino katalikų bažnyčioje neįgaliuosius neįgaliojo vežimėlyje gali pajėgti užvežti 70 laipsnių statumo neįgaliesiems šalia laiptų padarytu taku į kalną tik ne mažiau kaip trys, o geriau keturi stiprūs vyrai, nes vienam iš nugaros reikia laikyti neįgaliojo visa svorį, kad jis nevirstų kūlversčiais žemyn...

Aktyviai, kompetentingai ir drąsiai sieksime spręsti opiausias socialinę atskirtį patiriančių žmonių problemas. Komandoje turime tiesiogiai daugybę metų sprendžiančių neįgaliųjų žmonių problemas narių: Rima Petrauskienė 15 metų neįgaliųjų sporto klubo „Visaggalis“ aktyvi narė, Loreta Žigienė – 30 metų patirties medicinos ir socialinių paslaugų specialiuosius poreikius turintiems ir senyviems žmonėms srityje. Vienas iš prioritetinių darbų būtų siekis pritaikyti neįgaliesiems patekimą įVisagino savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyrių (Sedulinos al. 69A). Patekimas į Civilinės metrikacijos skyrių šiuo metu yra tiesiog pasityčiojimas iš negalią turinčių ar senyvo amžiaus asmenų. Skyriuje yra išduodamos įvairios pažymos, susijusios su gyvenamosios vietos deklaravimu, registruojamos santuokos (didžioji salė antrame aukšte, patekimas tik stačiais laiptais), išduodami gimimo ir mirties liudijimai. Akivaizdžiai ribotas ar apsunkintas patekimas į savivaldybės įstaigas ir skyrius yra  tam tikros miesto bendruomenės dalies teisių nepaisymas ir diskriminacija.

Viešasis transportas – didžiulė problema. Negalią ar specialiuosius poreikius turintys žmonės, paprastai, gauna labai mažas pajamas. Transporto lengvatų įstatymas numato jiems tarpmiestinio ir vietinio transporto bilietams 50%, 80% ir net 100% lengvatas, tačiau pasinaudoti pigia ar nemokama kelione į gydymo įstaigas mieste ar Lietuvoje, kurių paslaugų jiems reikia gerokai dažniau nei kitiems, neįmanoma dėl nepritaikyto jų poreikiams viešojo transporto. Šiems asmenims reikalingas specialiai pritaikytas transportas, nes yra poreikis vykti ne tik į sveikatos priežiūros ir reabilitacijos įstaigas, neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą, ortopedijos įmones, bet ir kitas įstaigas. Socialinio taksi, pavėžėjimo, palydėjimo poreikis didžiulis ir dažnai net gyvybiškai būtinas, bet tokia paslauga yra nepakankamai išvystyta Visagino savivaldybėje – sieksime rasti finansavimo būdų ir plėtoti pavėžėjimo paslaugą. Patekimo į gydymo įstaigas dėl specialistų stygiaus ir esamų specialistų darbo krūvių yra didžiulė problema visoje Lietuvoje visiems Lietuvos gyventojams, o neįgalieji dažnai negali patekti arba atsisako jiems skirtų ir ligoninių kasų apmokamų paslaugų dėl savo fizinių galimybių tiesiog fiziškai patekti į gydymo įstaigą.

Artimiausia visų mūsų pilietinė pareiga balsuoti, o po rinkimų visiems kartu dirbti, kad mūsų mieste būtų gera ir saugu gyventi VISIEMS!!!

Balsavimo biuletenyje pasirinkę mus – Jūs atiduodate savo balsą už atsakingus žmones, kasdieniais darbais rodančius ryžtą ir užsibrėžto tikslo siekimą.

Kovo 5-tą dieną rinkis sąrašą Nr. 5.

Politinė reklama apmokėta iš Lietuvos socialdemokratų partijos Visagino skyriaus rinkiminės sąskaitos, užsakymo nr. PR-2023/62.

Už politines reklamos turinį [tekstą] bei kalbą, galinčius pasitaikyti netikslumus ar kitokias klaidas redakcija news.tts.lt neatsako.
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта