Maisto / virtuvės atliekų rūšiavimas nuo 2024 m.
Visagine 03 01 2024 573 peržiūros

Maisto / virtuvės atliekų rūšiavimas nuo 2024 m.

Nuo 2024 m. Lietuvoje, kaip ir kitose Europos Sąjungos valstybėse narėse, pradedamas vykdyti atskiras maisto / virtuvės atliekų surinkimas. Gyventojai maisto / virtuvės atliekas turės atskirti susidarymo vietoje (butuose) ir nemaišyti su kitų rūšių atliekomis. Iki 2024 m. maisto ir virtuvės atliekos buvo renkamos kartu su mišriomis komunalinėmis atliekomis.

Maisto atliekos – bet koks atliekomis virtęs maistas. Į maisto atliekų konteinerius reikia mesti mėsos, žuvies, pieno bei kitų maisto produktų, vaisių bei daržovių likučius, pavyzdžiui, bulvių lupenas, bananų, įvairių vaisių žieves, taip pat arbatos tirščius bei pakelius, kavos tirščius ir jų filtrus, riebalais ir kitais maisto produktais suteptą popierių (išskyrus pakuotes) ir popierinius rankšluosčius, kambarinius augalus ir jų dalis, sodo ir daržo atliekas, piktžoles. O tokių atliekų tikrai susidaro kiekvienuose namuose.

Į maisto / virtuvės atliekų konteinerį negalima mesti jokių ne organinių atliekų, taip pat nereikėtų pilti skysčių.

Maisto atliekas galima mesti į konteinerį su maišeliu, tačiau be plastikinių maišelių surinktos maisto atliekos paprasčiau tvarkomos, greičiau suyra, skleidžia daug silpnesnį kvapą nei išmestos maišeliuose. Tad nereikėtų baimintis į maisto / virtuvės atliekų konteinerius mesti atliekas be maišelių – šie konteineriai yra tam specialiai pritaikyti, jų apačioje palikta vietos susidariusiam skysčiui kauptis.

Lietuvoje maisto atliekų kiekis mišriame komunalinių atliekų sraute sudaro apie 15 proc., o vienam šalies gyventojui tenka vidutiniškai 41 kg maisto atliekų per metus.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Visagine  maisto ir virtuvės atliekos planuojamos pradėti rinkti 2024 m. kovo mėn. Iki to laiko bus įsigyti ir komunalinių atliekų surinkimo aikštelėse  pastatyti 40 vnt. (240 l talpos) kolektyvinių konteinerių maisto ir virtuvės atliekoms šalinti. Maisto / virtuvės atliekas savo butuose Visagino miesto gyventojai bus kviečiami rūšiuoti į atskirus įprastus plastikinius šiukšlių maišelius, kurių galima įsigyti visose prekybos vietose.

Maisto / virtuvės atliekų surinkimo ir vežimo paslaugą teiks UAB „Visagino būstas“.

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Mėnesio pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Naujovės parduotuvėje BOHEMIA

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта