Merė Dalia Štraupaitė: miesto diena bus su alumi ir grupe «Drozdy»
Visagine 15 06 2018 1511 peržiūros

Merė Dalia Štraupaitė: miesto diena bus su alumi ir grupe «Drozdy»

Merė Dalia Štraupaitė, kuriai tikrai nemalonus tas faktas, kad visaginiečiai važiuoja į Daugpilio miesto šventes ir jas visada labai giria, birželio 15 d., pareiškė redakcijai new.tts.lt apie tai, kad mes daugiau neturėsime nuobodžių švenčių.

«Kartais mūsų šventėse dainuojama taip, kad net užmigti norisi», - pasakė merė, kuri pasiryžusi pakeisti mūsų miesto dienos formatą ir jau yra pakvietusi jone dalyvauti baltarusių grupę «Drozdy». Kuri su malonumu priėmė kvietimą ir net skyrė mūsų merei eiliuotą pranešimą.

«Visaginiečiai, kurie jau yra girdėję apie šią grupę, prašė ją pakviesti į Miesto dieną», - pasakė merė, kuri, panašu, pati jau spėjo tapti  «Drozdy» gerbėja ir po interviu mums su malonumu parodė grupės vaizdo įrašus.

O ko gi dar prašė gyventojai? Pasirodo, alaus mūsų miesto dienos šventėje. Primename, kad jau du metus ši šventė vyksta be alkoholinių gėrimų pardavimo.Tam buvo priimtas atitinkamas Visagino tarybos sprendimas - vykdant kovą su girtuokliavimu ir alkoholizmu.

Taryba uždraudė alkoholinių gėrimų pardavimą masinių renginių metu. «Bet į šventę vis tiek visi ateidavo su alkoholiu, vieni atsinešdavo maišuose, kiti  net vaikų vežimėliuose. Kam mums šita fikcija? Jei žmonės prašo alaus, reikia leisti jo prekybą», - mano merė.

Na, o leisti alkoholinių gėrimų pardavimą gali Visagino miesto Taryba, kurios posėdis turi įvykti birželio 26 d. Joninių metu alaus nebus, nes Taryba nespės priimti reikiamus pakeitimus, savo ankstesniam sprendimui dėl alkoholio masinių renginių metu pardavimo.

Visai gali būti, kad sprendimas bus alaus naudai. Pavyzdžiui jokios prasmės balsuoti prieš, neturi deputatas Ivanas Chomenko, kurio alaus daryklos atidarymas vyks mėnesio pabaigoje. Į klausimą: «Ar nesusiję šitie du įvykiai - alaus grąžinimas miesto šventėn ir  Chomenko daryklos atidarymas», - merė atsakė neigiamai - «ne, tiesiog taip sutapo».

Bet ne tik alumi mus džiugins Miesto diena, ne tik grupe  «Drozdy». Į mūsų šventę atvyks svečiai ir iš kitų miestų, kiekvienas su savo programa, o pati Miesto diena šį kartą vyks Santarvės aikštėje.

Apie renginio programą pasakosime kiek vėliau, kitoje publikacijoje. O kol kas galime pasakyti, kad merė užbrokavo visą pradžioje parengta programą ir  nepaleido kultūros darbuotojų susirinkimo tol, kol nebuvo sukurta nauja.

«Mums reikalingos tokios šventės, kur žmonės galėtų pasilinksminti, šokti iki paryčių, galėtų pasikrauti energijos metams į priekį ir prisiminti Miesto šventę iki tos, kuri lauks kitąmet».

Na, nekantriai lauksime tos dienos, kuri yra tokia brangi kiekvienam Visagino gyventojui - Miesto gimimo dienos. Kuri vyks rugpjūčio 4 dieną.

Ina Negoda

Straipsnį vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA
Geri pasiūlymai parduotuvėje BOHEMIA

Balandžio mėnesio pasiūlymai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта