Pietų Korėjoje užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius pasiekė 156
Pasaulyje 21 02 2020 654 peržiūros

Pietų Korėjoje užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų skaičius pasiekė 156

Pietų Korėja penktadienį patvirtino, kad koronavirusu šalyje užsikrėtė dar 52 asmenys. Šioje valstybėje fiksuojama daugiausiai susirgimų už Kinijos ribų.

39 iš neseniai užsikrėtusių žmonių yra susiję su religine sekta „Shincheonji“ Jėzaus bažnyčia, veikiančia pietiniame Tegu mieste, teigė Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai. Iš viso Pietų Korėjoje jau buvo užfiksuoti 156 užsikrėtimo atvejai.

Dabar virusu užsikrėtę jau daugiau nei 80 „Shincheonji“ sektos narių. Pirmoji iš bendruomenės užsikrėtė 61-erių metų moteris, vasario 10 d. jai pasireiškė aukšta temperatūra, tačiau prieš tai, kai jai buvo diagnozuotas koronavirusas, pamaldose ji lankėsi dar mažiausiai keturis kartus.

Tegu – ketvirto pagal dydį Pietų Korėjos miesto – meras gyventojus paragino pasilikti namuose. Miesto gyventojai penktadienį ir toliau užsiėmė savo reikalais, nors ir ėmė dėvėti apsaugines kaukes.

Prie Tegu esančios „Shincheonji“ bažnyčios 24-erių Seo Dong-min AFP reporteriams sakė: „Kai patvirtintų susirgimų atvejų tiek daug, baiminuosi, kad Tegu taps antruoju Uhanu“.

„Shincheonji“ religinė grupė dažnai susiduria su kritika ir yra vadinama kultu. Jos įkūrėjas Lee Man-hee apsimeta mesiju ir teismo dieną į rojų žada pasiimti 144 000 savo pasekėjų.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта