Pilietiškumo pamoka – koncertas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai
Visagine 22 02 2024 244 peržiūros

Pilietiškumo pamoka – koncertas, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai

Vasario 14 dieną Visagino kūrybos ir menų akademijoje buvo organizuojama pilietiškumo pamoka–koncertas „Mūsų gimtoji kalba“, skirtas Vasario 16–ajai, Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.

Šventės data susieta su meilės švente ir kodėl gi ne? Juk visko pradžia – meilė, taip pat ir meilė gimtajam kraštui, Tėvynei. Meilė tėvynei – tauriausias žmogaus jausmas, kuris nuo gimimo yra ugdomas ir diegiamas mūsų jaunajai kartai.

Visaginas yra ypatingas miestas, kuriame daugybė tautybių susipina į vieną kultūrą, puoselėjančią Lietuvos ir kitų tautų kultūrinį paveldą. Juk kartą čia atvykęs, pamilsti ežerų mėlynę, miškus, laukus ir pasilieki – visam laikui – stengdamasis įnešti savo taurų indėlį į Lietuvos kultūrinį gyvenimą.

Veranika Konan, vokalo dalyko mokytoja – metodininkė, dainavimo metodinės grupės vedėja, parengė įdomią, pažintinę pilietiškumo pamoką su muzikiniais numeriais.

Lietuvos Respublikos  Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimo laiškas visai kūrybos ir menų akademijos bendruomenei tapo gražia iškilmingo renginio pradžia. Šventiniame koncerte gražiai susipynė Lietuvos praeities įvykiai su  talentingų vaikų atliekamais kūriniais. Vertingų fotografijų ir istorinės archyvinės medžiagos dėka galėjome nusikelti į tą laikmetį, kai juodai baltos nuotraukos buvo didžiausias technologijų pasiekimas.

Minint Lietuvos Nepriklausomybės akto paskelbimo dieną, savo dainas, muzikinius kūrinius Lietuvai padovanojo įvairiausių tautų vaikai, kuriems Lietuva tapo gimtąja šalimi, o Visaginas – gimtuoju miestu. Tai rodo, kad įvairių tautybių žmonės, gyvendami Lietuvoje, puoselėja ne tik lietuvių kalbą bei kultūrą, bet ir savo gimtąją kalbą, tuo turtindami mylimą Lietuvą. O nuostabūs ir nepakartojami, stebinantys savo talentais mūsų vaikai – tapybos, šokio, dainavimo, muzikavimo įvairiais instrumentais  mažieji „virtuozai“ – Lietuvos ateitis, šlovė ir pasididžiavimas.

Šventiniame renginyje skambėjo lietuvių ir užsienio kompozitorių instrumentinė muzika, dainos lietuvių, armėnų, totorių kalbomis. Baleto studijos auklėtiniai ir dailės studijos „Molbertas“ mokiniai papuošė šventę savo profesionaliu pasirodymu, tai: Zigminta Drus, Vesta Nikitenko, Emilija Čerelite, Patricija Gyulbudahyants, Veronika Smoljaninova, Veleslas Naidionov, Sofija Romančenkaitė, Marija Manukyan, Gabriela Konderko, Saulė Grikinytė, Samanta Kiškelytė, Maksim Nol, Ratmir Naidionov, Maksim Zadorskij, Artiom Matušev, Veronika Salina. Renginį vainikavo puikios patriotinės dainos „Lietuva esi“ atlikėja ir nuostabaus balso savininkė Emilija Galaguzaitė.

Mokinius renginiui parengė šie mokytojai: Veranika Konan, Vita Pimpienė, Jelena Krylova, Loreta Gaivenytė, Alesia Krumplevskaja, Nadežda Moisejeva, Rimantas Treigys, Pavel Plotnikov, Vladimir Mazniov, Tatjana Ježova, Varvara Vasiljeva. Akompanavo koncertmeisteriai: Violeta Pščelovskaja, Serafim Zolin, Marina Voitkevič, Žana Jankelevič.

Nuoširdi padėka šios šventinės istorijos pamokos dalyviams ir rengėjams.

 

VKMA koordinatorės ir organizatorės Klavdijos Gaidaš informacija

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта