Plataus masto tyrimas patvirtina didelį „Biontech“/“Pfizer“ vakcinos efektyvumą
Mokslas ir sveikata 25 02 2021 937 peržiūros

Plataus masto tyrimas patvirtina didelį „Biontech“/“Pfizer“ vakcinos efektyvumą

Izraelyje atliktas išsamus tyrimas patvirtina labai aukštą „Biontech“/“Pfizer“ vakcinos efektyvumą. Jo rezultatai trečiadienį paskelbti specializuotame JAV žurnale „New England Journal of Medicine“.

Tyrimo metu buvo analizuojami 1,2 mln. žmonių duomenys ir prieita prie išvados, kad vakcina 94 proc. apsaugo nuo ligos simptomų.

Vykdant šį tyrimą, pirmą kartą buvo vertinamas vakcinos efektyvumas ja masiškai skiepijant žmones. Tyrimas vyko nuo gruodžio 20 dienos iki  vasario 1-osios – tuo metu, kai Izraelyje jau plito ypač užkrečiamas britiškos atmainos koronavirusas. Dėl to studijos rezultatai yra dar patikimesni.

Pusė žmonių iš 1,2 mln., kurių duomenys analizuoti, buvo paskiepyti „Prizer“/“Biontech“ vakcina, o pusė – ne. Kiekvienas paskiepytas asmuo buvo gretinamas su neskiepytu pagal vienodas ar panašias charakteristikas, pavyzdžiui, amžių, lytį, geografinę kilmę ir sveikatos būklę.

Lyginimas parodė, kad vakcinos efektyvumas prieš COVID-19 ligos simptomus 14-20 dieną po pirmosios dozės suleidimo siekia 57 proc. Veiksmingumas išaugo iki 94 proc. praėjus septynioms dienoms po antrosios dozės gavimo.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Žmonės, gavę antrąją vakcinos dozę, be to, turi 92 proc. mažesnę riziką apskritai užsikrėsti koronavirusu nei neskiepyti, parodė tyrimas.

Izraelyje jau trečdalis gyventojų iš 9 mln. paskiepyti rekomenduojamomis dviem „Biontech“/“Pfizer“ vakcinos dozėmis.


AFP-ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта