Poliklinika atsisakė išanalizuoti Visagino visuomeninės tarybos ekologijos ir energetikos klausimais turimą sergamumo statistiką
Visagine 02 06 2018 830 peržiūros

Poliklinika atsisakė išanalizuoti Visagino visuomeninės tarybos ekologijos ir energetikos klausimais turimą sergamumo statistiką

Gegužės 30 d. vykusiame Visagino tarybos posėdyje, po dienos darbotvarkės svarstymo, deputatams buvo duoti atsakymai į juos dominančius klausimus.

Akleksandras Kločan  uždavė klausimą dėl tolimesnio sergamumo analizės, kuria  atliko Visagino visuomeninė taryba ekologijos ir energetikos klausimais, įvertinimo.

Merės Dalios Štraupaitės teigimu, savivaldybė išsiuntė laiškus, su prašymu padaryti išvadas dėl sergamumo analizės, ligoninės, poliklinikos vadovams ir Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui.  

“Jau gavome atsakymą iš poliklinikos atstovų, kuriame teigiama, kad  poliklinika neturi specialistų, kurie galėtų įvertinti atliktą sergamumo analizę”, - informavo merė.

Primename, kad poliklinikos vadovai  padidėjusį sergamumo skaičių pateisino medicinos institucijų artumu ir medicinos paslaugų prieinamumu.  

Atsakydama į A. Kločan klausimą Dalia Štraupaitė taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Visagino visuomeninė taryba ekologijos ir energetikos klausimais analizėje naudojo neteisingus susirgimų kodus.

Visagino visuomeninė taryba ekologijos ir energetikos klausimais jau beveik metus siekia, kad sergamumo analizė būtų tinkamai įvertinta specialistų, kurie patvirtintų, kad Visagine yra padidėjęs sergamumas, arba paneigtų tai.

IAE Veteranų susivienijimas paruošė kito laiško projektą Sveikatos apsaugos ministerijai ir kreipėsi į merę, kad laiškas pasiektų adresatą su jos parašu. Visai gali būti, kad merė jį pasirašytų gavus specialistų išvadas.

Tik klausimas, ar jos bus.

Ina Negoda

Straipsnį vertė Lina Latyševa

news.tts.lt

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта