Prašome elgtis atsakingai ir laikytis izoliacijos taisyklių
Visagine 25 01 2022 676 peržiūros

Prašome elgtis atsakingai ir laikytis izoliacijos taisyklių

Didėjantis COVID-19 atvejų skaičius mieste reikalauja mūsų visų susitelkimo. Pasitaiko atvejų, kai asmuo, turėjęs didelės rizikos sąlytį šeimoje su COVID-19 liga sergančiuoju ar grįžęs iš šalies, iš kurios atvykus taikoma izoliacija, eina į darbą ir kitas įstaigas. Primename, kad toks elgesys yra ne tik neatsakingas, bet už tai gresia ir baudos – asmeniui, pažeidžiančiam izoliacijos tvarką, skiriama bauda nuo 500 iki 1500 eurų, kai kuriais atvejais taikoma baudžiamoji atsakomybė.

Raginame gyventojus griežtai laikytis izoliavimosi taisyklių, jeigu Jums yra privaloma saviizoliacija.

Atskiri izoliacijos algoritmai galioja asmens sveikatos priežiūros, socialinės globos, ugdymo įstaigoms bei kritinių tarnybų darbuotojams.

Priklausomai nuo to, kokios zonos šalyse keliautojas lankėsi 14 dienų laikotarpiu iki atvykimo į Lietuvą, jam taikomi skirtingi reikalavimai. Paveiktų šalių sąrašas yra atnaujinamas kiekvieną penktadienį ir įsigalioja artimiausią pirmadienį.

Izoliavimosi išimtys

Dažniausiai užduodami klausimai

Pajutę COVID-19 ligai būdingus simptomus gyventojai turėtų registruotis tyrimui internetu www.1808.lt arba trumpuoju numeriu 1808 ir izoliuotis iki rezultato gavimo. Gavus teigiamą tyrimo rezultatą, reikėtų kreiptis į šeimos gydytoją.

 

Prašome gyventojų elgtis atsakingai! Saugokime save ir kitus!

 

Visagino savivaldybės administracijos informacija

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта