Premjerė ragina daugiau dėmesio skirti Moldovai: vakar šalis iš esmės liko be elektros
Pasaulyje 24 11 2022 517 peržiūros

Premjerė ragina daugiau dėmesio skirti Moldovai: vakar šalis iš esmės liko be elektros

Premjerė Ingrida Šimonytė ragina daugiau dėmesio skirti Moldovai, kuri, pažymi ji, taip pat jaučia Rusijos pradėto karo pasekmes.

„Vakar Moldova liko iš esmės be elektros, todėl, kad sąsaja su Ukrainos elektros tinklais lemia, kad atakos prieš Ukrainą taip pat turi pasekmes ir Moldovai. Ir Gazprom šantažuoja šią šalį jau tikrai ilgą laiką, praktiškai visą laiką, kai dirba Maia Sandu ir Natalija Gavrilița Vyriausybė. Ir aišku to šantažavimo tikslas yra labai paprastas – tiesiog išprovokuoti žmones nuversti valdžią ir išsirinkti vėl kokius nors prorusiškus korumpuotus politikus“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė.

„Tai faktas tas, kad dėmesio Moldovai negali būti per daug. Apie Ukrainą yra klausimas, apie kurį jau nereikia kalbėti, visi žinome, kad jis yra svarbus, bet Moldovos niekaip negalime išleisti iš akių ir dėl to vykstu vizitu tiesiog palaikyti prezidentę ir ministrę pirmininkę, kadangi situacija Moldovos yra sudėtinga“, –pridūrė ji.

Перевозка + грузчики
Перевозка мебели, бытовой техники, стройматериалов, вещей и т.д.
Вывоз старой мебели, строительного мусора.
Вывоз мусора из квартир, дач, гаражей и подвалов.
Перевозка грузов длиной до 6 м, грузоподъемность до 2,5 т.
+370-622-31044.

Подробнее

Ministrė pirmininkė penktadienį darbo vizitu ketina vykti į Moldovą ir, patikino ji, ketina toliau svarstyti, kaip Lietuva gali prisidėti prie pagalbos tiekimo šiai šaliai.

„Mes esame ir humanitarinės pagalbos suteikę, ir politinės pagalbos ir toliau žiūrėsime ką galime padaryti ne tik dėl Ukrainos, bet ir dėl Moldovos“, – komentavo politikė.

ELTA

„Visagino linija“ kviečia prisijungti
„Visagino linija“ kviečia prisijungti

„Visagino linija“ yra viena didžiausių darbdavių Šiaurės Rytų Lietuvoje

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта