Prezidentūra apie dialogą su Baltarusija: jei nesikalbame, tai eliminuojame patys save
Lietuva ir Baltijos šalys 13 08 2020 478 peržiūros

Prezidentūra apie dialogą su Baltarusija: jei nesikalbame, tai eliminuojame patys save

Per pirmuosius vadovavimo šaliai metus apie santykių su Baltarusija šiltinimą kalbėjęs šalies vadovas Gitanas Nausėda ir toliau laikosi pozicijos, kad su kaimynais kalbėtis būtina. Kaip LRT radijui ketvirtadienį teigė šalies vadovo vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė, prezidento siekis šiltinti santykiu su Baltarusija buvo labai pragmatiškas. Tad, leidžia suprasti patarėja, panašios pozicijos, rodant iniciatyvą spręsti krizę Baltarusijoje, laikomasi ir dabar.

„Prezidentas nuo pat kadencijos pradžios sakė, kad Baltarusija mums yra svarbi kaimynė, su ja turime ilgą sieną, kad Rusijos interesai Baltarusijoje yra labai akivaizdūs, kad Lietuva norėtų turėti santykius su Baltarusija – kuri priklauso ne Rusijai. Prezidento požiūris į Baltarusiją buvo paremtas būtent šia paradigma“, – teigė A. Skaisgirytė ir pridūrė, kad tik dialogo būdu galima tikėtis išeičių sudėtingose situacijose.

„Tik kalbėdamiesi su kaimynais mes galime sudėtingose situacijose, kaip dabar, kažką padaryti. Nes jei nesikalbame, tai eliminuojame patys save. Kalbėdamiesi mes galime ir su viena, ir su kita puse... sakyti: žiūrėkite, ieškokime kažkokio sutarimo, ieškokime taikaus sprendimo būdų, nereikia naudoti jėgos prieš beginklius žmones. Tai tik kalbėdamiesi mes galime tas žinutes nutransliuoti“, – tvirtino ji.

Įtampa Baltarusijoje kilo po sekmadienį vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kai laimėtoju buvo paskelbtas jau ketvirtį amžiaus šalį valdantis Aliaksandras Lukašenka. Dėl to nuo sekmadienio Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su teisėsauga.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Į tai reaguodamas prezidentas G. Nausėda trečiadienį pristatė trijų punktų planą krizei Baltarusijoje suvaldyti. G. Nausėda siūlo Baltarusijos valdžiai nutraukti smurtą prieš piliečius, paleisti suimtuosius ir atnaujinti dialogą su visuomene.


ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта