Prezidentas ir premjeras pareiškė užuojautas žuvusio policijos pareigūno artimiesiems
Lietuva ir Baltijos šalys 29 05 2020 606 peržiūros

Prezidentas ir premjeras pareiškė užuojautas žuvusio policijos pareigūno artimiesiems

Prezidentas Gitanas Nausėda ir ministras pirmininkas Saulius Skvernelis reiškia užuojautas Mažeikių rajone žuvusio policijos pareigūno Sauliaus Žymanto artimiesiems ir linki stiprybės sužeistai policijos pareigūnei.

„Policijos pareigūno žūtis visada yra ypač skaudus įvykis. Netekome drąsaus ir pareigingo žmogaus, skubėjusio kitiems į pagalbą. Reiškiu nuoširdžią užuojautą policijos pareigūno Sauliaus Žymanto šeimos nariams ir draugams", - sakė šalies vadovas.

Prezidentas taip pat išreiškė palaikymą per incidentą Mažeikių rajono Viekšnių seniūnijos Birbiliškės kaime sužeistai policijos pareigūnei.

„Linkiu kuo greičiau pasveikti, išlikti stipriai ir toliau vykdyti policijos misiją - ginti, saugoti ir padėti", - sakė šalies vadovas.

Dėl tarnybos metu žuvusio policijos pareigūno ministras pirmininkas S. Skvernelis taip pat reiškia nuoširdžią užuojautą jo šeimai ir artimiesiems.

„Tai labai skaudi žinia tiek Lietuvos policijos bendruomenei, tiek ir visuomenei. Ši tragedija dar kartą parodo, koks rizikingas ir pavojingas pareigūnų darbas. Neabejoju, kad kaltininkas sulauks deramo atpildo, o policijos vadovybę raginu kruopščiai išanalizuoti situaciją bei imtis visų būtinų priemonių tam, kad pareigūnai būtų maksimaliai apsaugoti", - sako premjeras.

Kaip ELTA jau skelbė, tarnybos metu penktadienį sužaloti du Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato pareigūnai. Vienas jų, S. Žymantas sužalotas sunkiai, mirė. Kita pareigūnė sužalota į koją, jos gyvybei pavojus negresia.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Pasak Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio, tikrindami gautą informaciją apie Mažeikių rajono Birbiliškės kaime smurtaujantį vyrą, į jo namus atvykusius patrulius įtariamasis pasitiko šūviais. Prieš tai, įtariama, jis buvo padegęs namą.

52-jų metų įtariamasis Stasys Brasas galimai pasišalino į šalia esantį mišką. Jis gali būti ginkluotas, todėl gyventojai raginami, pamačius šį asmenį, nesiartinti prie jo ir kuo skubiau informuoti policiją.

Įtariamasis anksčiau neteistas ir policijai nebuvo žinomas.

Birbiliškės kaime įvestas specialus planas, į įvykio vietą išsiųstos gausios Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių apskrities pareigūnų pajėgos, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ir vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė taip pat išvyko į įvykio vietą.


ELTA

Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita
Ilona Nekrošienė, Nikolajus Lebedevičius. Pirmieji Metai darbo Taryboje. Ataskaita

Pagal reglamentą kiekvienas savivaldybės Tarybos narys kartą per metus turi atsiskaityti apie savo nuveiktą darbą gyventojams

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта