Prezidentas lankosi Pabradės poligone, stebi pratybas su modernizuotomis haubicomis
Lietuva ir Baltijos šalys 02 12 2021 456 peržiūros

Prezidentas lankosi Pabradės poligone, stebi pratybas su modernizuotomis haubicomis

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį lankosi Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje, kur stebi Lietuvos kariuomenės pratybas „Barboros atsakas 21“.

Prezidento teigimu, šios pratybos svarbios ruošiant karius Lietuvos Respublikos sausumos teritorijos gynybai.

Pratybose Lietuvos kariuomenės Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono kariai treniruojasi atlikti ugnies paramos užduotis su savaeigėmis artilerijos sistemomis „PzH2000“ – modernizuotomis haubicomis, kurios yra vienos galingiausių pasaulyje.

„Mūsų kariuomenę nuolat papildo nauja, efektyvi ir šiuolaikiška ginkluotė ir įranga. Šiuo metu svarbu užtikrinti gynybinių pajėgumų integraciją su sąjungininkais. Siekdami įgyvendinti atgrasymo priemones ir užtikrinti sąjungininkų pajėgų buvimą Lietuvoje, kaip priimančioji šalis privalome vystyti kelių bei geležinkelių tinklų, taip pat apgyvendinimo ir treniravimosi infrastruktūros plėtrą“, – sakė šalies vadovas.

Аренда автомобилей от 1 суток. Честный прокат авто.
Автомат/Механика.
Аренда авто без залога, лимита и ограничений.
Простое и быстрое оформление.
Tel.+370-633-88700, autovsgnuoma@gmail.com

Подробнее

Pasak prezidento, siekiant užtikrinti savo šalies ir viso regiono saugumą, valstybė daug investuoja į atsparumo stiprinimą, atgrasymo ir gynybos įrankius.

Šalies vadovas pabrėžė, kad krašto apsaugos sistemos pajėgumų plėtra ir finansavimas yra valstybės saugumo užtikrinimo veiksnys, tačiau visuotinė gynybos parengtis yra ir bendras visų piliečių, karių, šaulių, valstybės ir savivaldybės institucijų įdirbis.


ELTA

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта