Prezidentas: Lietuva ir toliau rems Moldovos eurointegracijos siekius
Lietuva ir Baltijos šalys 22 08 2019 609 peržiūros

Prezidentas: Lietuva ir toliau rems Moldovos eurointegracijos siekius

Prezidentas Gitanas Nausėda su Moldovos premjere Maia Sandu ketvirtadienį aptarė svarbiausius dvišalio bendradarbiavimo klausimus, Moldovos europinių reformų įgyvendinimą, regioninį saugumą.

Prezidentas su ministre pirmininke taip pat kalbėjo apie Lietuvos ekspertinę ir vystomojo bendradarbiavimo paramą Moldovai. Valstybės vadovas pasidžiaugė aktyviu tarpinstituciniu šalių bendradarbiavimu ir pabrėžė, kad įvairių sričių ekspertai iš Lietuvos yra pasiruošę prisidėti įgyvendinant svarbias pertvarkas ir teikiant visokeriopą pagalbą Moldovai. 2006-2018 metais Lietuva finansavo 129 projektų įgyvendinimą Moldovoje.

Šalies vadovas išreiškė viltį, kad naujoji Moldovos valdančioji koalicija išliks įsipareigojusi europinės integracijos procesui ir vykdys reformas, kurios prisidėtų prie Moldovos žmonių gerovės užtikrinimo. Pasak Prezidento, Lietuva ir toliau rems Moldovos eurointegracijos siekius ir yra pasirengusi palaikyti šalį jai einant reformų įgyvendinimo keliu.

Kalbant apie dvišalį dialogą, prezidentas pabrėžė aktyvesnio ekonominio bendradarbiavimo ir dvišalės prekybos svarbą. Prioritetiniais sektoriais galėtų būti maisto pramonė, inžinerija, finansinės ir informacinės technologijos.

ELTA

Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje
Kviečiame dalyvauti klientų apklausoje

UAB „Visagino energija“ atlieka gyventojų apklausą

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта