Prezidentas suteikė karinius laipsnius V. Rupšiui ir G. Zenkevičiui
Lietuva ir Baltijos šalys 18 11 2019 1067 peržiūros

Prezidentas suteikė karinius laipsnius V. Rupšiui ir G. Zenkevičiui

Prezidentas Gitanas Nausėda už nepriekaištingą tarnybą, šalies ir jos kariuomenės stiprinimą Lietuvos kariuomenės vadui Valdemarui Rupšiui suteikė generolo leitenanto laipsnį, o Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininkui Gintautui Zenkevičiui – generolo majoro laipsnį.



Pasak prezidento, nusipelniusiems Lietuvos kariuomenės karininkams suteikiami aukščiausi kariniai laipsniai yra ypatinga akimirka, apibendrinanti kiekvieno iš jų karinę tarnybą.

„Kiekvienas generolas yra pavyzdys jauniems karininkams, kurie prisiekia ištikimai tarnauti savo šaliai ir negailint savo gyvybės ginti Lietuvos valstybę. Kiekvienas generolas yra pavyzdys eiliniams kariams, kurių gyvybės gali priklausyti nuo teisingų, tikslių ir savalaikių kariuomenės vadovybės sprendimų. Kiekvienas generolas yra pavyzdys visiems piliečiams, siekiantiems deramai atlikti savo pareigas ir tarnauti savo Tėvynei“, – sakė šalies vadovas.



Šių metų liepos mėnesį Lietuvos kariuomenės vadu paskirtas V. Rupšys savo tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo 1990 metais, jis yra baigęs Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademiją, Baltijos gynybos koledžą ir Jungtinių Amerikos Valstijų kariuomenės karo koledžą. Už sąžiningą ir pavyzdingą tarnybą V. Rupšiui buvo įteiktas Sausio 13-osios atminimo medalis, Lietuvos kariuomenės medalis „Už nuopelnus“ ir kiti garbingi apdovanojimai.



Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininkas, brigados generolas G. Zenkevičius tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo 1991-aisiais. Gynybos štabo viršininko pareigas eina nuo šių metų liepos 29 dienos. Brigados generolas G. Zenkevičius yra baigęs Kauno politechnikos institutą, aukštesniuosius vadų ir štabo karininkų kursus bei Karališkąjį gynybos koledžą. Už sąžiningą ir pavyzdingą tarnybą jis yra gavęs Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžių, Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių medalį ir kitų apdovanojimų.

Prezidentas G. Nausėda generolams palinkėjo tvirtybės, ryžto ir didžiausios sėkmės.

ELTA

Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba
Sudaryta nauja VĮ IAE valdyba

Valdybos narių kadencijos laikotarpis - 4 metai

-°С -%

Все авторские имущественные права и смежные права на размещенную на сайте news.tts.lt информацию принадлежат ЗАО "Telekomunikacinių technologijų servisas", если не указано иное.
Подробнее об использовании материалов сайта